Samsung DeX ile akıllı telefon masaüstü bilgisayara dönüşecek!

media 2212

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Galaxy S8 ile birlikte tanıtılan akıllı telefonu masaüstü bilgisayara dönüştüren yeni aksesuarı Samsung DeX, masaüstü bilgisayar anlayışını değiştiriyor. Yeni masaüstü bilgisayar!

Samsung‘un geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtımını yaptığı yeni canavarı Galaxy S8 modeliyle birlikte tanıtılan ve akıllı telefonu masaüstü bilgisayara dönüştüren yeni aksesuarı Samsung DeX, kısa vadede masaüstü bilgisayar anlayışını değiştireceğe benziyor.

teknik destek

Samsung DeX ile akıllı telefonunuz masaüstü bilgisayar dönüşecek! İşte tüm detaylar…

Daha önce Microsoft’un da Continuum aparatı ile denediği ve şimdi de Samsung‘un Galaxy S8 modelinin yanında sunulan aksesuarlardan biri olan DeX aparatıyla bunu bir üst seviyeye taşıdığı bu yeni teknoloji, geleceğin nasıl olacağına şimdiden ışık tutuyor.

Bir masaüstü bilgisayar monitörüne bağlı olan Samsung DeX, akıllı telefonu üzerine taktığınız anda monitörde bilgisayar arayüzünde çalışmaya başlıyor. İstatistikler, (pc oyuncularını bir kenarda tutarsak) kullanıcıların çoğunun bilgisayarlarında yaptığı şeylerin internette gezinmek, dökümanlarını süzenleyip incelemek gibi eylemlerden oluştuğunu keşfettikleri için, Samsung DeX gibi aparatların zaten tüm bu ihtiyaçlarımızı gerçekleştirebilen akıllı telefonları büyük monitörle masaüstü bilgisayarların yerine geçebileceğini söylüyor. Ve bu oldukça doğru bir yorum.

Samsung DeX ile akıllı telefon masaüstü bilgisayara dönüşecek!

Yakın gelecekte muhtemelen zaten şimdi bile bir çok bilgisayardan güçlü donanımlara sahip olan akıllı telefonlar, tamamen PC’lerin yerine geçmiş olacaklar. Günlük hayatınızda kullandığınız akıllı telefonunuzla işe gittiğinizde hemen monitörle bağlantığı aparata takıp monitörde adeta masaüstü bilgisayar gibi açılak ve işlerinize kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. İşiniz bitince de eve gelip aynı şekilde evde kişisel işleriniz için bunu kullanabileceksiniz. Yani tüm verileriniz, işleriniz, bilgileriniz cebinizde her zaman sizinle olacak. Bu kolaylığın ne kadar rağbet göreceğiniz şimdiden tahmin edebiliyorum. 

İçerikteki başlıklar

Samsung DeX

media 43

Gelelim Samsung’un 2017 yılının kralı olacağına kesin gözüyle bakılan Galaxy S8 serisinin yanında sunduğu oyun değiştirici aparatı DeX’e. Samsung DeX, Continiumm gibi rakip cihazlardan farklı olarak, daha yeni teknoloji ve fonksiyonelliklerle geliyor. En önemli avantajlarından biri de Android 7 sürümüyle birlikte gelen çoklu pencere desteğiyle birlikte tam bir masaüstü bilgisayar deneyimi sunacak olması. Bunun yanı sıra USB Type-C girişiyle bağlayacağınız telefonunuzu taktığınızda hızlı şarj desteği de sunan DeX, kullanıcıları oldukça memnun edecek bir fiyattan geliyor.

Samsung DeX Türkiye Fiyatı

Samsung’ın DeX aparatı için istenilen 150$’lık ücretin, Türkiye’de 500 ile 750TL arasında bir rakamakullanıcılara sunulması bekleniyor. Sunduğu imkan ve özellikler dikkate alındığında, bir netbook veya Chromebook almak yerine, DeX almak çok daha mantıklı olacaktır.

YouTube video


Samsung ailesinin yeni üyesi Galaxy S8 Plus için yorum

Samsung ailesinin yeni üyesi Galaxy S8 Plus için yorum

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Türkiye Fiyatı şaşırttı!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Türkiye Fiyatı şaşırttı!

Samsung Galaxy S8 ve S8+ resmi olarak duyuruldu, işte tüm özellikleri ve fiyatı!

Samsung Galaxy S8 ve S8+ resmi olarak duyuruldu, işte tüm özellikleri ve fiyatı!
Son Güncelleme: 01.04.2017 14:41