Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran

media 1850

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Mobil sektörünün iki dev markası iPhone 8 için bir araya geldi. Samsung firması Apple' nin iPhone 8 modeli için parça tedarik etmeye devam ediyor.

Samsung son dönemde çıkarmış olduğu telefon modelleri ile dikkat çekmektedir. Özellikle ekran konusunda yapmış olduğu Ar-Ge faaliyetlerini olumlu sonuçlandıran firma rakiplerinin bir adım önüne geçmiş durumdadır. Samsung geliştirdiği OLED ekran teknolojisini akılı telefon modellerinde kullanarak rakiplerine bir anlamda korku saldığını söyleyebiliriz.

teknik destek

Samsung firmasının bu tecrübesinden faydalanmak isteyen Apple son çıkaracağı telefon modeli iPhone 8’in bazı parçalarını Samsung’tan tedarik etmeye başladı. Apple firması ile Samsung arasında ezeli bir rekabet olmasına rağmen Apple OLED ekran konusundaki tecrübesinden dolayı ekran üretiminden Samsung’u seçti.

Tabiki bu seçimin en önemli unsurlarından biride Samsung firması için piyasada oluşan güven duygusudur.

Samsung’dan iPhone 8 için OLED ekran

Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran

Apple bu yıl bir kaç farklı akıllı telefon ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple bu telefonlarında ciddi bir yeniliğe giderek ekran teknolojisini değiştirmesi bekleniyor. Firma iPhone 8 modelinde OLED ekran kullanacağı bilgileri neredeyse resmileşti. Şirketin iPhone 8 için OLED ekran üretimini ise ezeli rakibi Samsung’a yaptıracağı bilgiside kesinleşti.

Apple firmasının dünyada en çok satan modeli iPhone 8 için OLED ekran talebini karşılayabilmek için Samsung ciddi oranda yatırımlarına başladı. 

Geçen aylarda Samsung firmasının Apple için OLED ekran üreteceğiğ dedikodusu çok konuşulmuştu.

Bu dedikoduların gerçek dışı olmadığı gelen bilgiler doğrultusunda netleşmeye başladı. Yeni iPhone 8’de kullanılacak OLED ekran için dev yatırımlar yapan Samsung, Apple firması için 2018 yılına kadar 180 milyon OLED ekran üreteceği düşünülüyor.

Kore’den gelen bilgilere göre Samsung’un iPhone 8 için yeni fabrika kuracağı yer aldı.


iPhone 8 kamerasında devrim

iPhone 8 kamerasında devrim
Son Güncelleme: 04.07.2017 00:00