Nokia modellerine Android Oreo geliyor

media 1655

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Nokia firması eski güzel günlerine geri dönmek için çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Çıkardığı modeller ve bu modellere yayınladığı güncellemeler ile sektördeki eski konumuna dönmenin sinyallerini vermeye başladı.

Nokia markası bir dönem mobil sektörüm domino taşlarından biriydi. Fakat sektörün büyük bir değişime uğraması ile bu değişime geç ayak uyduran firma bulunduğu konumu kaybetmişti. Şimdi ise Finlandiya ülkesinde çalışmalarını sürdüren HDM Global firması Nokia markasını yine eski konumuna getirmek için çalışmalarına durman devam etmektedir. Aslına bakarsın firma bu çalışmalarınında karşılığını almış görünüyor.

teknik destek

Nokia Android Oreo

media 1653

Yaptığı çalışmalar işle firma eski güzel günleri tekrardan görecek gibi durmaktadır. İlk olarak HDM Global firması sektördeki akıllı telefonlar ile rekabet yapabilmek için telefonlarında kullandığı işletim sistemini değiştirdi. Artık android işletim sistemleri Nokia akıllı telefonlarında kullanılmaktadır. Daha önce sizlerle paylaştığımız haberlerde firmanın son android güncellemesi olan Android 8.0 güncellemesini telefonları için hazırladığını söylemiştik.

Fakat bu yayınladığımız bilgiler internete sızan bilgilere dayanmaktaydı. Resmi olarak HDM Global tarafında bir açıklama yapılmamıştı. Bu konu üzerine süren sessizliği Tayvan’da düzenlenen bir basın toplantısında HDM yetkilisi bozdu.

Basın toplantısında yapılan açıklamaya göre Nokia 8 modelinde Android 8.0 kullanımının yapılabilmesi için çalışmaların sona geldiğini söyledi. Bu güncellemenin ekim ayının ilk günlerinde yayınlanacağını açıkladı.

Ayrıca diğer modellerinin de yıl bitmeden Android 8.0 güncellemesini alacağı bilgisi paylaşıldı. Güncellemenin ise ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde yayınlanması beklenilmektedir.

Daha önce HDM Global şirketi resmi bir açıklama yaparak çıkardığı her modele iki yıl boyunca yazılım desteği vereceğini söylemişti. Şirket yaptığı son Android 8.0 güncellemesi ile bu sözünü tutmuşa benziyor. Tabiki buda satışlarını olumlu yönde etkileyecek gibi durmaktadır.

Son Güncelleme: 01.10.2017 13:06