Nokia Android O' yu kullanacak mı?

media 1946

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Nokia firmasının daha önce piyasaya sürdüğü Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerine Android O işletim sistemi gelecek mi?

Nokia firması eski günlerine geri dönebilmek için yeni satış stratejileri uygulamaktadır. Bu satış yöntemlerinden biride en son çıkan android işletim sistemine daha önce çıkarmış olduğu modellerini de dahil etmesidir.  Bu haberimizde Google tarafından geliştirilen android işletim siteminin son sürümü olacak olan Android O’ya Nokia firmasının geçip geçmeyeceğini yayınlayacağız.

teknik destek

Nokia firmasını  satın alan HMD Global firması bu hafta resmi bir açıklama yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan resmi açıklamaya göre çok yakın bir dönemde dünyanın bütün ülkelerinde satışa sunacağı Noka 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modelleri için Android O güncellemesini alıp almayacakları belli oldu.

Nokia  Android O

Nokia  Android O' yu kullanacak mı?

HMD Global firması Nokia markasını aldığı günden beri yaptığı çalışmalar ile piyasada iyi bir konuma getirmeye başladı. Eski şaşalı günlerine dönmese de bu yolda emin adımlarla yürümeye başladığı görünüyor. HMD Global firması, Nokia markasını satın alan kullanıcılara verdiği en önemli güvence yeni çıkan android işletim sistemlerini takip ederek Nokia telefonlarında kullanacaklarıydı.

Firma tarafından daha önce verilen güncelleme sözüne bu hafta yapılan resmi açıklama ile birlikte firmanın uyacağı görünmektedir. HMD Global tarafından yapılan açıklamayla birlikte Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerine Android O güncellemesinin gelmesi neredeyse kesinleşti.

Peki bu güncellemr bu telefon modellerine ne zaman gelecek ? Google tarafından geliştirilen Android O işletim sistemi tam anlamıyla bitmiş görünmüyor. Google bu yeni işletim sistemi ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Google I/O etkinliğinde yapılan açıklamaya göre android telefonların yeni iletim sistemine 2017 yılının üçün çeyreğinde kavuşacakları söyleniyor. Bu süre aslında şirketin telefonları için gerekli altyapıyı oluşturacak zamanın olduğunu gösteriyor.

Burada şunu hatırlatmakta fayda vardır. Bu haberde sizlere kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Çünkü Android O işletim sisteminin ne zaman çıkacağı tam net değilken Nokia’nın bu işletim sistemine geçiş tarihini net olarak açıklamakta mantıklı değildir. Firma zaten herhangi bir güncelleme takvimi yayınlamadı.

Bunu söylemekle beraber Nokia telefon modellerinin son androide kavuşacakları kesinleşmiş gibi duruyor. Hatta şunu da söylemek mümkündür. Son amiral gemisi Nokia 9’unda bu yeni işletim sistemiyle satışa sunulacağını söyleyebiliriz.


Google, Android O sürümü resmen duyuruldu ve yayınlandı! Yeni özellikleri

Google, Android O sürümü resmen duyuruldu ve yayınlandı! Yeni özellikleri
Son Güncelleme: 12.06.2017 15:36