Windows 10 Kurulum Mavi Ekran Hatası

media 339

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 10 mavi ekran hatası çoğu kullanıcının kabusu olabiliyor. Ekrana gelen uyarıdan sonra eğer onarım seçeneği açılmıyorsa tekrar kurulum gerekebilir.

Windows mavi ekran hatasinin %10′ u donanımsal %90’ ı yazılımsal. Windows 10 işletim sisteminin kurulumu esnasında ya da kurulum sonrası mavi ekran hatasına düşenler için örnek aşağıda yer almaktadır.

teknik destek

Your pc ran into a problem and needs to restart. we’re just collecting some error info and then we’ll restart for you.Yukarıdaki tarzda bir hata alıyorsanız aşağıda önerdiğim adımları deneyebilirsiniz. Alınan hata ya donanımsal ya yazılımsal.

Mavi ekran donanım sorunu: Ram, ekran kartı ya da aşırı CPU ısınması kaynaklı olabiliyor.

Mavi ekran yazılımsal sorun: Windows 10 kurulumunda kullandığınız CD ya da USB sorunlu olabilir.

Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Aktardığımız adımlar olmazsa kurulum cd’ si veya flash belleğe atılmış kurulum dosyaları ile onarım veya güncelleme yapabilirsiniz. Eğer donanım tarafında sorun varsa deneme ile anlaşılabilir. RAM çakışması veya sorunlu olma olasılıkları var. Birde bozuk sektör diskte yer alması gibi. Bunun dışında ekran ve cpu aşırı ısınmasından dolayı da yapabilir. Fanlar çalışıyor mu ve tam oturuyor mu diye kontrol edelim.

Windows 10 Kurulum Mavi Ekran Hatası

Windows 10 kurulum ve mavi ekran sorununun çözüm önerileri: Kurulumda kullandığınız Flash bellek ya da CD’yi (CD okuyucuda da sorun olabilir) kontrol ediniz. Yeni bir CD ya da USB’ ye Windows 10′ u atıp yeniden kurulum deneyiniz.

Güvenli kip’ e girmeyi deneyiniz. Sistem geri yükleme deneyebilirsiniz. Komut satırına chkdsk /f yazıp sorun çözümü deneyebilirsiniz.

  • Denetim masası ya da arama kutusundan Kurtarma seçeneğine ulaşıp, Sistem Geri Yüklemeyi çalıştırabilirsiniz.
  •  

Windows 10 kurulumu yapıldı daha sonra mavi ekran hatasına düştüyse güvenli oturumda açıp yüklü sürücüleri kaldırınız.  Driver uyumsuzluğundan da mavi ekran hatasına düşebiliyor.

Donanımsal sorun için masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız. Ram, ekran kartı ve CPU’ yu kontrol ediniz. Birden fazla Ram varsa çıkarıp teker teker deneyiniz.

Son Güncelleme: 02.07.2021 18:17