Play Protect tarafından doğrulandı engellendi kapatma

media 388

Son güncelleme 3 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cihazlarda karşılaşılan Google' un Play Protect tarafından engellendi veya doğrulandı ne demek olduğunu anlattığımız yazımızda işlevinden de bahsedeceğiz.

Play Protect, Google’ un uygulama kurulumlarında güvenlik için geliştirdiği zararlı uygulama tespit sistemi. Tablete, Smart TV’ ye veya telefona uygulama indirirken zararlı bir APK dosyası algıladığında “Play Protect tarafından engellendi” şeklinde uyarı verir. Eğer sorunsuz ise sonunda doğrulandı şeklinde bildirim gelir. 

teknik destek

İndirilen veya yüklenen APK dosyalarında analiz için bir iki dakika beklemek gerekebilir. Yazılımın tam anlamıyla koruma sağladığı söylenemez ama kesinlikle kullanılması gerektiğini belirtebiliriz. 

Bu uygulama aynı zamanda beli aralıklarla cihaz güvenlik kontrolü de yapar. Daha doğrusu çalışan uygulamaları denetleyebilir. Tespit ettiği uygulamaların çalışmasını durdurabilir ve bilgilendirme de bulunur.

Her ne kadar uygulama kullanımda önemli bir koruma sağlasa da geçmişte çok sayıda zararlı uygulama Googl Play mağazasında yer alıyordu. Bunların çoğu zorunlu reklam içeriyor ve bazıları istemsiz açılıyordu.

Bir dönemde fake uygulamaların boy gösterdiği zamanlar vardı. Popüler uygulamalara benzetilen ama abonelik veya zararlı kodların cihazda çalışmasını sağlamak için çıkarılırdı. 

Play Protect nasıl açılır kapatılır?

Play Protect uygulaması aynı zamanda mağaza dışından indirilen veya farklı kanallarla telefona gönderilen APK kurulum dosyalarını da analiz edip ve bir sıkıntı bulunduğunda müdahale etme özelliğine sahip.

  • Google Play Store’ yi açın
  • Yan sekmeden üç çizgi alanına girin
  • P.Protect seçeneğine dokun
  • Tehdştlere karşı tarayı açın
  • Play Protect kapatmak için yine aynı adımlarla ilerleyin.

Play Protect tarafından doğrulandı engellendi kapatma

Son Güncelleme: 27.04.2020 17:26