Google Pixel modeli ne kadar sattı

media 1881

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google şirketi tarafından 2016 yılı içerisinde satışa sunulan Pixel ve Pixel XL modellerine ait satış rakamları firma tarafından açıklanmasa da ortaya çıktı

Google firması ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan arama motorudur. Google bu bilenen hizmetinin dışında da bir çok hizmet sunmaktadır. Bu hizmetler içerisinde bizce en önemlisi geliştirdiği android işletim sistemidir. Şuan satışta olan telefonların bir çoğu android işletim sistemi ile çalışmaktadır. Zaten piyasada iki farklı işletim sistemi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Apple tarafından iPhone modelleri için geliştirilen iOS işletim sistemidir. Diğeri ise Google tarafından geliştirilen android işletim sistemidir. Fakat iOS işletim sistemi sadece iPhone modellerinde kullanıldığı için android gibi yaygın değildir. Ayrıca Google işletim sisteminin yanı sıra telefon üretimine başladı. Kendi markasının yer aldığı telefonları şirket geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdü.  Fakat bu modellerin hepsinde Google başarı yakaladığını söyleyemeyiz. Bundan dolayı firma yeni model arayışlarına girdi. 2016 yılında kendi dışında bir firmaya HTC firmasına Pixel ve Pixel XL modellerini ürettirdi. Şimdi herkes şirketin ürettiği bu modellerde başarıyı yakalayıp yakalamadığını merak etmektedir.

teknik destek

Google Pixel modeli ne kadar sattı

Google firması tarafından geçtiğimiz yıl üretilen telefonların satış rakamları ortaya çıktı. Firma resmi açıklama  yapmamasına rağmen bu satış rakamları nasıl ortaya çıktı?

2016 yılında daha önce Nexus markasıyla ürettiği telefonlara vede eden şirket kullanıcılarının karşısına HTC tarafından üretilen  Google Pixel ve Pixel XL modelleri ile çıktı.

Google Pixel ve Pixel XL modelleri aslında özellik olarak üst düzey bir yapıya sahiptir. Fakat rakiplerinden farklı bir tasarım ile piyasaya çıkan telefonlar bazı kullanıcılar tarafından beğenilip alınırken bazı kullanıcılar tarafından ise alınmama sebebi oldu.

Google bu yeni modeli ile ilgili ne kadar satış yaptığını açıklanmasa da Tayvan menşeyli HTC tarafından Ekim ayından günümüze kadar 2.2 milyon adet  Google Pixel ve Pixel XL sevkıyatı gerçekleştirdiği gelen bilgiler arasında yer almıştı.

Google tarafından Google Pixel ve Pixel XL modellerini satışları resmi olarak açıklanmasa da Google Play Storede yer alan veriler bu telefon modellerinin ne kadar sattığını ortaya çıkardı.  

Google Pixel modeli ne kadar sattı

Google Pixel serisi için özel olarak yayınladığı Pixel Launcher uygulamasını 1.000.000 – 5.000.000 arasında indirme sayısına ulaştığı görünmektedir. Buda bizlere bu modelin 1 milyondan fazla sattığını göstermektedir.

Son Güncelleme: 19.06.2017 13:24