Google Meet açılmıyor durumunda çözüm

media 238

Google Meet açılmıyor sorunuyla karşılaşanların çoğu o an için bir problem yaşar ve bir kaç denemeden sonra hatasız açılır. Böyle bir şeyle karşılaşanlar buraya.

teknik destek

Corona’ nın ilerlemesi ile çoğu uygulamanın kullanım oranları arttı ve bunlardan biri de Meet diyebiliriz. İlk zamanlarda ön planda olan Zoom’ a çok sayıda rakip çıktı diyebiliriz. Hatta bazı üniversiteler kendi uygulamalarını geliştiriyordu. Her ne kadar EBA ülkemizde sık kullanılıyor olsa da bazı okullar toplantılarda ve etkinlikleri Meet ve Zoom tarzı uygulamalarla yapmakta.

Google Meet açılmıyor durumlarında ilk inceleme şöyle oluyor:

teknik destek
  • Anlık problem veya yoğunlukla oluşan erişim sorunları.
  • Cihazla alakalı uyumsuzluklar veya donanım yetersizliği.
  • Çok defa giriş denemelerinde kısa veya uzun süre engel gelmesi.
  • Bağlantı hız sorunu olan durumlar.
  • Cihazın kapatılıp açılmasıyla veya internet bağlantısının değiştirilmesi ile sorunun çözülmesi.

Bunlara bakıyoruz ve çözümde öncelik sıralaması bu şekilde olacak. Sonrasında aşağıdakilerin denenmesi şart diyebiliriz. Bunlarda tamamen erişememe veya cihazın verilerinin silinmesi gibi sonuçlar olabilir.

Şunlarla bir deneyelim ve duruma göre yazarsanız bakabiliriz. 

İnternet yoğunluğu veya kişinin bağlantısında sorunlar çıkması. Bunlardan biri belli saatlerde yoğunluk olması ve diğeri ise kişinin modem, altyapı ve iç tesisat gibi durumlardan etkilenmesi.

Bağlantının çoklu yapılıyor olması. Aşırı durumlarda bir kaç kişi çıktığında problemin düzelmesi veya genel toplantı sonlandırıp tekrar girişler.

VPN ile test edin veya başka WiFi ağına bağlanınız.

Toplantıyı düzenleyen hesapla alakalı durumların bakılması gerekebilir. Yetkilendirme ayarlarının değiştirerek denenmesi ve bağlanan kişinin kamerayı veya sesi kapatıp açması anlık sorunun çözülmesini sağlayabilir.

Birde bazen çıkarılan bir sürümden kaynaklı hatalardan dolayı genelde veya bazı cihazların işletim sisteminin sürümüyle alakalı çakışma olabiliyor. Böyle bir durumda yapılacak eski sürümün yüklenmesi olacak.

Google Meet açılmıyor durumunda çözüm

Son Güncelleme: 01.09.2020 00:38