Google Meet canlı yayını kayıt etme

media 243

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Meet canlı yayın nasıl kayıt edilir ve görüntü kaydı nasıl paylaştırılır ufak bir bilgilendirme yazısını sizlere hazırladık.

G Suite müşterilerine Eylül ayının sonuna kadar ücretli abonelikte sunulan 250 kişiyle görüşme ve canlı yayın kaydı sonrasında düzenlenecek sözleşmeye göre değişecek. Günde 1 saat kadar ve 100 katılımcı ile sınırlanabilir. Yine ücretsiz kullanıma devam edilecek lakin bazı özelliklerin kullanılması için ücretli hesaba geçiş yapılması gerekiyor.

teknik destek

Kayıt işlemi kaydı veya topantıyı başlatanın Drive klasöründe yer alacak. İzlemek için .sdv uzantısına sahip içeriğe tıklayacaksınız. Bilgisayarda izlemeniz için veya telefonda VLC oynatıcısının yüklü olması gerekebilir.

Görüntü kaydetme de her şey kayıt edilebilir ve sonradan başkaların izlemesini istiyorsanız paylaşım seçeneğini kullanabilirsiniz. 

Google Meet video kayıtları nerede saklanıyor?

“Drive’ ım” ve “Meet kayıtları” kısmında yer almakta. Kayıt bilgisi başlatana ve toplantıyı düzenleyene e-posta yoluyla iletiliyor. Kayıt durdurulduğunda da bilgilendirme gitmekte. Kayıt işleminde altyazı açıldığında kayıt gerçekleşmez.

Görüntü kaydının alınması için G Suite hesabında kayıt özelliği açıılması gerekiyor.

Meet görüntü kaydı nasıl alınır?

  • Toplantıyı başlatın ve katılımcı eklemek için bağlantıyı paylaşınız.
  • Diğer seçeneğinden “Toplantıyı kaydet”
  • Kayıt butonu çıkmıyorsa “Kayıt düşmesi bulamıyorum” ile işlem yapınız.
  • Kayıt beklenir ve kişilere bilgi gider.
  • Kaydı durdurmak için diğerden kaydı durdur yapınız.
  • Sonrasında bilgilendirme mail ile yapılacak.

Meet görüntü kayıt paylaşımı için:

Dosya seçilecek ve profil + işaretinde paylaş ile Bip, e-posta veta WhatsApp üzerinden gönderilebilecek. Kaydı yapan diğer klasöründen indir işareti ile bilgisayara görüntü kaydını indirebilir.

Google Meet canlı yayını kayıt etme

Son Güncelleme: 29.08.2020 13:22