Gigabyte rekor kırmayı başardı işte X299-SOC anakart

media 1909

Gigabyte rekor kırdı. Amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Intel ve AMD arasındaki rekabet Gigabyte işine yaradı. Yeni Core i7 işlemci için Gigabyte X299-SOC test ediliyor.

teknik destek

Intel ve AMD rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Intel verdiği bu CPU savaşında üretimini yapacağı bir sonraki bilgisayarın eskisinden daha hızlı olacağını garanti ediyor.

Intel’ den rekabete tepki! AMD firmasının geliştirdiği ve oldukça başarılı olan Ryzen CPU’ların Intel’in ürünleriyle kıyaslanmaya başlaması Intel’i harekete geçirdi. Şirket, rekabette arayı açabilmek amacıyla X299 yonga seti ve Core-X serisi üretimine başladı.

teknik destek

Gigabyte, Intel için yeni anakartı test ediyor

Gigabyte rekor kırmayı başardı işte X299-SOC anakart

PC’ler için bileşen üreten bir firma olan Gigabyte Intel’in geliştirdiği X299 yonga seti ve Core-X için testlere başladı. Bu testler neticesinde ürünlerin performans sınırları ve dolayısıyla kendi ürettikleri ana kartların üzerine koyulabilecek kalitede olup olmadığı belirlenecek. Hata kabul etmeyen piyasada test faaliyetleri ve eksik noktaları geliştirmek oldukça önemli bir husus. Yayımlanan son rapora göre Intel’in geliştirdiği Core i7-7740K ile son hız rekoru kıran overclock işleminde de sınırları bir hayli zorlayarak takdir edilecek bir başarı elde etmiş.

Belirtilen testleri yapan ekip Gigabyte’ın overclock uzmanlarından kurulmuş olan HiCookie ekibi. Ekip Core i7-7740K’ yi Gigabyte’ın ürettiği X299-SOC ana kartında test etmek için işlemlere başladı. Bu işlemler sırasında üst düzey soğutma teknikleri kullanan ekip -200 derecede sıvı halde bulunan Helyumu Corsair AX 1500 güç kaynağı ile bir araya getirmeyi başardı. Yapılan testlerin sonuçları Intel’in oldukça başarılı bir üretim yaptığını ve işlemci pazarına sıkı sıkı sarıldığını gösteriyor. Önümüzdeki günlerde işlemci sektöründe yaşanacak gelişmeler daha şimdiden oldukça meraklandırıyor.


Yeni işlemci ailesi Core X

Yeni işlemci ailesi Core X
Son Güncelleme: 13.06.2017 03:39