Galaxy S8 home tuşu çalışma şekli

media 44

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus telefon modellerinde ana ekran tuşu çalışma şekli nasıldır? Home tuşu çalışması nasıldır? Fiziksel menü tuşu var mı nasıl kullanılır?

Samsung firmasının en son göz bebeği diyebileceğimiz Glaxy S8 için artık günler sayılı. Galaxy S8 çok kısa bir zaman sonra raflarda yerini almaya başlayacak. Artık resimler dahil bir çok özellikği internet ortamında gezinmektedir. Neredeyse telefon çıkmış gibi bir çok bilgiye artık sahibiz. Şimdi bu bilgilerden bir olan Galaxy S8 modelinde kullanılacak olan basınclı ana ekran tuşunun nasıl kullanılacağına dair bilgiler aşağıdaki başlığımız altında yer alacaktır.

teknik destek

Galaxy S8 home tuşu çalışma şekli nasıldır

Firma amiral gemisi olan Galaxy S8 modelinde artık fiziksel olarak kullanılan ana ekran tuşunu bu modelinde kaldırdı. Daha önceki modellerinde özellikle S serilerinde ana ekran tuşu vazgeçilmez bir özellikti fakat son çıkacak olan Galaxy S8 ile bu fiziksel home tuşu tarih sayfalarında kaldı.

Samsung bu fiziksel tuşu kaldırmasının gerekçesinide telefon etrafında kullandığı çerçeveyi daraltmak için bu yönteme başvurduğu tahmin edilmektedir. Peki bu tuş nasıl kullanılacaktır ve adlandırması nasıl olacaktır? İlk olarak Samsung yaptığı tanıtımlarda bu yeni kullanacağı tuşa basınca duyarlı ekran diye tabir etmektedir. Yeni eklenen bu tuş 3D Touch veya Force Touch andırmaktadır.

Samsung telefonuna koyduğu bu basıclı ana ekran tuşunun aktif alanı tüm ekran olarak değil ekranın belirli bir kısmında aktif olmaktadır. Bu kısım ise devamlı aktif olduğundan Galaxy S8 uyandırmak veya ana ekrana döndürmek için telefon hangi konumda olursa olsun üzerine geldiğinizde bu işlevleri yapabilirsiniz.

Bu yeni sistem Galaxy S serisi müdavimlerinden bazılarının çokda hoşuna gitmiş gibi görünmüyor. Fakat firmasnın aldığı kararla bu fiziksel tuş tarihe karışmış oldu. Bu tuş yerine ekranın belirli bir bölümüne basınç yaparak ana ekrana ulaşabilirsiniz. Ayrıca samsung sizlere telefonunuzda bu basınçı ayarlamanızada imkan vermektedir. Telefonunuzun ayarlar bölümüne girerek bu işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca telefonda bir yenilikte geri tuşunda yaşanmaktadır. Klasik telefonlarda sağ yer alan geri tuşu artık sol tarafta yer almaktadır.

Galaxy S8 menü tuşu nasıl çalışır

Galaxy S8 home tuşu çalışma şekli


Samsung DeX ile akıllı telefon masaüstü bilgisayara dönüşecek!

Samsung DeX ile akıllı telefon masaüstü bilgisayara dönüşecek!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Türkiye Fiyatı şaşırttı!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Türkiye Fiyatı şaşırttı!

Samsung Galaxy S8 ve S8+ resmi olarak duyuruldu, işte tüm özellikleri ve fiyatı!

Samsung Galaxy S8 ve S8+ resmi olarak duyuruldu, işte tüm özellikleri ve fiyatı!
Son Güncelleme: 02.04.2017 14:59