Galaxy S8 satış rakamları S7' yi geçti

media 171

Son güncelleme 5 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung markasının amiral gemisi Galaxy S8 modeli ne kadar sattı ? Galaxy S8, 2016 yılında çıkan Galaxy S7' i satışlarda geride bıraktı ve en çok satanlar listesinde yerini aldı.

Samsung ülkemizde ve dünyada en çok satış yapan markalardan birdir. Hatta en fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren markada diyebiliriz. Samsung firması geçen yıl içerisinde 350 milyon satış ile akıllı telefon sektöründe lider olmuştu. Firma geçen yıl yakalamış olduğu bu başarıyı bu yılda yakalamak istiyor. Şirket yeni modellerini birer birer yıl içerisinde çıkararak satışlarını artırmayı düşünmektedir.

teknik destek

Samsung her yıl iki farklı amiral gemi konumunda cihaz çıkarmaktadır. Bu cihazlar hepimizin bildiği Galaxy S ve Galaxy Note serileridir. Şirket bu iki ağır toplarını yıl içerisinde değişik zamanlar piyasaya sürmektedir. İlk olarak yıl içerisinde Galaxy S serisini çıkaran firma daha sonra ikinci amiral gemisi olan Galaxy Note serisini piyasaya sürmektedir. Bu yıl içerisinde ise Samsung Galaxy S8 modelini çıkararak piyasada ciddi olarak ses getirdi.

Galaxy S8 satış rakamları

Galaxy S8 satış rakamları S7' yi geçti

Telefon sahip olmuş olduğu özellikleri ve tasarımı ile 2017 yılı içerisinde bugüne kadar çıkan telefon modelleri içerisinde en çok beğeniledir diyebiliriz.

Firma Galaxy S8 modeli ile kullanıcıların dikkatini ciddi olarak çekmişe benziyor. Bu ilgi o kadar fazla olmuş durumundaki bir önceki amiral gemisi olan Galaxy S7 modelinin satışlarını ikiye katladığı gelen bilgiler arasındadır.

Firmanın bu yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin satış rakamları, şirketin tahminlerinin çok üstünde yer aldı. Gelen iddialara göre Galaxy S8 modeli selefi olan Galaxy S7 modelini satış olarak ikiye katladığı söyleniyor.

Şirket yeni amiral gemisi olan Galaxy S8 modeli ile ilgili henüz resmi bir satış açıklaması yapmadı. Fakat şirketten ismi açıklanmayan bir yetkili daha önce çıkan Galaxy S6 ve Galaxy S7 modellerinin çıkışlarından iki ay sonra 10 milyon barajına ulaştığını söylüyor. Fakat son model Galaxy S8’in ise bu süre zarfından 20 milyon satışa ulaştığı tahmin ediliyor.

Samsung menşei olduğu Güney Kore’de Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde 7 Nisan tarihi, itibariyle iki gün içerisinde 550 bin ön sipariş aldığını şirket açıklamıştı.18 Nisan tarihinde ise ön sipariş sayısının 1 milyonu aştığı duyuruldu. Ayrıca şu hatırlatmayı da yapmakta fayda vardır Samsung kendi bölgesinde %60 pazar payına sahiptir.

Bu satış grafiklerine göre analistler yıl sonunda Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin satış rakamlarının 50.4 milyon sayısana ulaşacağı öngörmektedirler.


Samsung Galaxy S8 yeni test sonuçları

Samsung Galaxy S8 yeni test sonuçları
Son Güncelleme: 12.06.2017 15:45