Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesi ne zaman

media 1609

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung firmasının amiral gemisi Galaxy S9 modelleri en son android işletim sistemi olan Android 8.0 yani Oreo ne zamana alacak? Haberimizde cevap vermeye çalışacağız.

Android Google firması tarafında geliştirilen bir işletim sistemidir.  Özellikle serbest kaynak kod olmasından dolayı bir çok marka tarafından bu yazılım kullanılmaktadır. Google firması çok kullanın android işletim sisteminin son versiyonunu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Android Oreo adını verdiği Android 8.0 işletim sistemine bazı markalar geçmesinden sonra diğer markaların ne zaman geçeceği merak edilmektedir. Özellikle mobil sektörde en çok satan android telefonların sahibi Samsung bu listenin başında yer almaktadır.

teknik destek

Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesi

Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesi ne zaman

Sony markası son amiral gemisi Xperia XZ Premium için Android Oreo güncellemesini yayınladı. Sony’nin bu güncellemeyi yayınlamasıyla birlikte bütün gözler Samsung’a çevrildi. Son çıkardığı amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri için acaba Andoid 8.0 güncellemesini ne zaman gelecek.

Bu sorunun cevabını verirken ne yazıkki yakın bir tarih sizlere veremeyeceğiz. Galaxy S8 kullanıcıları bunun için 2018 yılı beklemek zorundalar. Android 8.0 işletim sistemini Sony firmasının Xperia XZ Premium modeli için yayınlamasıyla birlikte diğer markalarda harekete geçti gibi. Özellikle Samsung bu konuda çalışmalarına hız vermek zorunda kaldı. Kısacası Sony bu hareketiyle diğer markaları ateşledi gibi.

Samsung firmasının çıkardığı modelleri genel olarak incelediğimizde Android 7.0 güncellemesi önemli modellerine yeni gelmişken Sony’nin bu hareketiyle Samsung kullanıcısında Android 8.0 beklentisi başladı. Bu beklentiler sonucunda Galaxy S8 modeli için ilk güncelleme söylentileri intermette yayınlandı. Samsung firması amiral gemisi için Android 8.0 Oreo güncellemesini 2018 yılının ilk üç aylık sürecinde yayınlamayı düşünmektedir.

Geçen yıllarda Samsung firmasının yayınladığı güncelleme takviminin bir benzerini 2018 yılının başında da görebiliriz. Daha önceki telefon modellerine baktığımızda Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin Android 7.0 güncellemelerini 2017 yılının başlarında almıştı. Bu durumdan hareket ederek Android 8.0 güncellemesinin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri içinde 2018’in başlarında geleceği tahmin edilmektedir.


Huawei Mate 9 Android 8.0 olacak

Huawei Mate 9 Android 8.0 olacak
Son Güncelleme: 25.10.2017 12:49