Galaxy S8 Plus ve iPhone 7 Plus batarya ömrü kullanım süresi testi

media 2179

Samsung Galaxy S8 Plus ile iPhone 7 Plus modelinin batarya ömrü testi sonuçları yayınlandı. En uzun şarj kullanım süresi hangisinde! Şaşırtıcı sonuçlar!

teknik destek

Samsung’ın yeni amiral gemisi Galaxy S8 Plus modeli ile, Apple’ın son amiral gemisi iPhone 7 Plus modelinin batarya ömrü testi sonuçları yayınlandı. Sizce hangisinin batarya ömrü daha uzun? Sonuçlar oldukça ilginç.

Günlük hayatımızın en önemli araçları haline gelen akıllı telefonlarımızın en büyük sorunlarından biri de şüphesiz batarya ömrü. Tek şarjla daha çok kullanım için uğraşan üreticiler, her yeni modellerinde batarya kullanım süresi konusunda çalışsalar da, halen bu süreler 1 günü geçememekte. 

teknik destek

Yapılan son testlerde, herkesin merak ettiği Galaxy S8+ (Galaxy S8 Plus) modeli ile iPhone 7 Plus modeline ait batarya ömrü testi yayınlandı. Sonuçlar ise oldukça ilginç. Diğer donanımlarının haricinde en önemli batarya canavarı olan donanımsal parçaların başında gelen 6.2 inç QHD+ AMOLED ekran kullanan Galaxy S8 Plus modeli, bu enerji ihtiyacını 3500mAh batarya ile karşılarken, iPhone 7 Plus modeli ise 5.5 inç IPS LCD ekranının arkasında 2900mAh batarya kullanıyor. 

Samsung Galaxy S8 Plus ve iPhone 7 Plus batarya ömrü testi, hangisi daha uzun gidiyor?

Galaxy S8 Plus ve iPhone 7 Plus batarya ömrü kullanım süresi

Yapılan testte her tüm cihazlar aynı ekran parlaklık oranıyle diğer bataryaya etki edecek özellikler de benzer olarak ayarlanırken, tüm cihazlarda test için aynı özel sctirpt kullanılarak telefonların günlük hayatta kullanımı simule edilmiştir.

Her ne kadar daha yeni teknolojiye sahip olsa da, Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelinde kullandığı batarya ile batarya ömrü konusunda iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini geçmeyi başaramamışa benziyor. Geçtiğimiz yıl Note 7 modeliyle yaşadığı ciddi batarya sıkıntılarının ardından tabiri caizse yoğurdu üfleyerek yiyen Güney Koreli teknoloji devi, görünüşe göre batarya teknolojisi konusunda henüz ciddi bir değişim yapmaktan korkmuş.

Her ne kadar batarya ömrü konusunda iPhone 7 modellerinin biraz da olsa gerisinde kalsa da, Galaxy S8 modellerinin batarya ömrü konusunda diğer bir çok cihazdan çok daha iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Umarız bu süreler yakın gelecekte 1 haftalara çıkar.


Samsung Galaxy S8 ve iPhone 7 düşme testi!

Samsung Galaxy S8 ve iPhone 7 düşme testi!
Son Güncelleme: 20.04.2017 18:39