WhatsApp yüz tanıma iPhone Touch ID ve Face ID kullanımı başladı

media 1073

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp uygulamasında parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliği iPhone' a geldi. Haberimizle WhatsApp Touch ID açma ve Face ID açma ayarlarına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp yüz tanıma ve WhatsApp parmak izi okuma özelliğinin gelmesi ile nihayet WhatsApp şifre koyma uygulamalarından kurtulacak. Gelen mesajların güvenliği için önemli bir özellik olan Touch ID ve Face ID gelmesi kullanıcılarını çok sevindirecek.

teknik destek

Daha öncede ara ara bilgisi gelen yeni güvenlik seçenekleri bugünden itibaren kullanıma açıldı. Şu an için iOS sürüme gelen bu yenilik Android içinde testlerden sonra yayınlanacak. Yani çok kısa bir süre içerisinde olacaktır.

WhatsApp yüz tanıma iPhone 8 ile başladı

Yüz tanıma WhatsApp iPhone modelleri iPhone 8, iPhone XR, Max ve iPhone XS ile kullanılabilir durumda. Güncellemeyi bildirimle almamış olanlar için mağaza uygulamasından yani App Store açıp güncellemeyi yapabilirler.

WhatsApp parmak izi okutma iPhone 5s ve üstü modellerde

Yukarıdaki modellerin dışında iPhone SE, iPhone 6, 6s, iPhone 7 ve Plus modelleriyle kullanılabilir durumda. WhatsApp parmak izini okumuyor veya WhatsApp yüz tanıma çalışmıyor ise okuyucuların temiz olduğundan emin olunuz. Normalde de bu özelliklerin çalıştığından emin olunuz. Yeni bir güncelleme varsa yapınız. Telefonun kapatılıp açılarak denenmesi gerekebilir. Son olarak fabrika ayarına döndürme veya yazılım yüklemesi yapılabilir.

WhatsApp parmak izi okuma nasıl yapılır?

WhatsApp ayarları açılır / hesap / gizlilik / ekran kilidi bölününden de Touch ID iste ya da Face ID iste açılır. Teknoloji haber olarak hazırladığımız resimli anlatıma da aşağıdan göz atınız.

WhatsApp yüz tanıma iPhone Touch ID ve Face ID kullanımı başladıWhatsApp yüz tanıma iPhoneWhatsApp parmak izi okutma iPhone

WhatsApp parmak izi çalışmıyor ya da WhatsApp yüz tanıma çalışmıyor sorunu varsa ekran görüntüsüyle yorum bırakınız.