Modem Bridge Mode ne demek ne işe yarar?

media 375

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Modemde Bridge Mode nedir nasıl kullanılır şeklinde sorular eskiden çok sık sorulurdu. Şimdilerde herkesin kullanmadığı ve yerini çeşitli otomatik cihazlar aldı diyebiliriz.

Günlük hayatta tercih edilen modemde yer alan bazı bölümleri çoğu kullanıcı ne işe yaradığını bilmez. Bunlardan biri bridge mode ne demek ve ne işe yarar kısa bir açıklamada bulunacağız.

teknik destek

Modem kısa açıklaması internet sinyallerinin telefon üzerinden cihazlara yönlendiren cihazın adıdır.  Bridge Mode ise diğer anlamıyla köprü modu kablosuz iki ağı birbirine bağlamak için kullanılan yöntemdir.

Eğer ethernet kablosuyla bağlantı olmuyorsa, ya da kablosuz erişim noktasında iki ağ bağlanamıyor ise köprüleme yöntemi tercih edilir.

Bridge Mode her cihazda bulunur mu?

Birçok marka ve modelde tercih edilmektedir. Arka kısmında bulunmaktadır. Arka yüzünde ya Bridge mod veya köprü yazmaktadır. Ayrıca Bridge modu kullanılan modemler her zaman çevirici olarak çalışmaktadır. Kablolu ya da kablosuz olarak çalışan modemlerde sinyal çevirici olarak ta çalışmaktadır.

Bridge Mode ayarları

Eğer elinizde fazladan bulunan kablosuz erişim cihazına sahip iseniz modemin arka yüzündeki ayarları yapınız. Cihazı Bridege moda almak için DHCP kapatınız. Bu sayede Access Point olarak modeminizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca modeminizi dışardan gelebilecek saldırılara karşı korumaya almanız gerekmektedir. Modemler network üzerindeki birebir önemsenen cihazlardan olduğu için bu konuda hassas davranmalı bana saldırı gelmez diye düşünülmemelidir. Bu saldırıya karşı korunmak için modeminizin kablosuz özellik bulunuyorsa devre dışı bırakın.

Modeminizi Bridge moduna alarak güvenlik duvarınızı oluşturun. Güvenlik duvarına kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek ISP’nin güvenlik duvarına erişmesini sağlayın. Ağınızda bulunabilecek olan kritik noktalar direk güvenlik duvarınıza ulaşacaktır.

Aşağıda TP Link modemde Bridge Mode yani köprü modu nerede göstermek istedik. 

İlgili bölüme ulaşmak için;

  • Çoğunlukla modem ip adresleri 192.168.1.1 veya 2.1
  • Kullanıcıya admin şifresine turktelekom veya admin
  • Ağ kısmından Wan veya internet yazılı yerden ulaşabiliesiniz.

Modem Bridge Mode ne demek ne işe yarar?

Son Güncelleme: 04.05.2020 18:32