Windows 11 hesap açma ve şifremi unuttum kaldırma

media 10

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 11 şifremi unuttum şifre kaldırma programı nasıl kullanıldığını anlatan genel bir haber hazırladık. Açılışta sorun yaşayanların okumaları gerekiyor.

Windows, oldukça yaygın kullanılan bir işletim sistemidir. Kullanışlı ve güvenilir olduğundan herkes tarafından tercih edilir. İşletim sistemleri size bilgisayar kullanmanın haricinde de pek çok imkan tanır. Bu imkanlar arasında ofis programları ve kişisel Windows hesabı oluşturabilme gibi şeyler vardır. Hesap oluşturma kısmını çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

teknik destek

Yakında beta program tamamlanacak ve son kullanıcının kullanımına sunulacak. Ara ara gelişmelerle ilgili paylaşımlar yayınlansa da ilerleyen zamanlarda farklı konularda içeriklerle karşılaşacaksınız. Örnek kuramıyorum veya sistemim uyumlu değil nasıl kurulur soruları gelecektir. Beklentimiz 2022 ilk aylarında güncellemeye alınması.

Windows 11 hesap açma

Bilgisayarınızın işletim sistemini Windows 10’dan Windows 11’e güncellediyseniz yeni bir hesap açmalısınız. Yeni bir hesap için de şu adımları takip etmelisiniz;

  • Windows programına katılmak,
  • Yeni bir Microsoft hesabı oluştur seçeneğine tıklamak,
  • Tüm kişisel bilgileri eksiksiz bir şekilde girmek,
  • Kurallara uygun kullanıcı adı, e-posta ve güvenilir bir şifre oluşturmak,
  • Kaydet butonuna tıklayıp işlemi tamamlamak,

Windows 11 hesabı açmak bu kadar kolaydır. Bu işlemleri yaptıktan sonra kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi mutlaka güvendiğiniz bir yere kaydedin. Unutursanız tekrar şifre oluşturmak uzun sürebilir.

Windows 11 şifremi unuttum

Oturum şifremi unuttum ya da Windows 11 açılış şifremi unuttum sorununda yapılacaklar genelde güvenli mod alanına girilebilirse administratör olarak yazarak belki şifresiz girilebilir. Ama olmasa merek etmeyin şifre kırma için gerekli adımları aktarabiliriz.

1- “Elcomsoft System Recovery” adlı sıfırlama yazılımını başka bir PC’ ye indirin.

2- ISO halinde inen dosyaları “Flash diske” yardımcı programla yükleyiniz.

3- Aktarım programları olarak”Rufus” ya da “Mediacreationtool” tercih edilebilir.

4- Bilgayarın bios ekranına girip açılışını USB olarak seçiniz. (Önce flashla açıp deneyin ondan sonra ayarları kontrol edersiniz)

5- Flash bellek takılıyken bilgisayar açıldığında USB olarak gördü ise enter ve sonrasında ileri ileri ile devam ediniz.

Gerekli yönlendirme karşınıza çıkacaktır. “Password” yazan ile şifre değişikliğini yapabilirsiniz.

Not: Anlatım parolasını unutanlar için hazırlanmış bilgilendirme yazısıdır. Yardım almak için arayacakların kendi sistemleri için destek isteyebilirler. Yasal olmayan durumlar için gerekli yaptırımlardan karşı taraf sorumlu olacaktır.

Windows 11 şifremi unuttum kaldırma

Windows 11 hesap açma ve şifremi unuttum kaldırma

Windows 11 güvenilir hesap

Windows işletim sistemine her zaman gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz. Şifrenizi kaybettiğinizde ya da hatırlayamadığınızda hesabınızın destek kısmından işletim sistemi merkeziyle iletişime geçebilirsiniz. Hesap kurtarma işlemiyle de hesabınızı kurtarmanız mümkündür.

Hesabınızı oluşturduktan sonra en güncel işletim sistemi olan Windows 11’in mükemmel özelliklerine sahip olacaksınız. En kaliteli ses donanımları, yüksek çözünürlüklü duvar kağıtları ve hızlı bir sistemi çok seveceksiniz. Bilgisayarınızı Windows 11’e güncelleyin ve yeni hesabınızın tadını çıkarın.

Son Güncelleme: 22.08.2021 02:31