Android batarya kalibrasyonu batarya ömrünü uzatma

media 137

Android cep telefonlarda pil kalibrasyonu nasıl yapılır diyen kullanıcılar için detaylı adım adım detaylara yer verdik. Şarj süreniz az gidiyorsa yükseltmek için detaylar…

teknik destek

Telefonunuza sıfırdan ROM yüklediyseniz batarya kalibrasyonu yapmanızı öneririz. Bunun dışında da şarj süresi az ya da çok uzun zamandır telefonu kullanıyorsanız kalibrasyon gereklidir.

Örnek sıfır bir telefon aldınız ve şarj süresi 2 gün gidiyorsa kalibrasyon ile 3 gün gidebilir. Ya da şarjı süresi 3 gün gidiyorsa sonra da 2′ ye düşüyorsa bu işlem yapılabilir.

teknik destek

Kalibrasyon için telefonun rootlu olması gerekmekte. Telefonun şarjın dolu olmasına dikkat ediniz. Şarj dan telefonu çıkarınız. Cep telefona Root Explorer uygulamasını kurunuz.  Data / system / batterystats.bin dosyasına basılı tutup siliniz. Silemediyseniz yüklü uygulama da üst tarafta bulunan mounted as r/w ve r/o diye iki seçenek var değiştiriniz.

Dosyayı sildiyseniz telefonun kendi kendine tamamen kapananmasını bekleyiniz. Şarjı bitirmek için oyun ve ya video izleyebilirsiniz. Telefonun şarjı bittiğinde şarja takın ama telefonu açmayınız. Tamamen şarj olduktan sonra şarjdan çıkarmadan bataryayı çıkarınız. 15-20 Saniye bekleyip tekrar takınız. Batarya dolu ama şarj devam edecek. Şarjın dolmasını bekleyiniz. Batarya doldu dediğinde telefonu artık açabilirsiniz. Ama şarjdan çıkarmayınız. Biraz daha dolacak sonra tam doldu uyarısı verdiğinde şarjı sonlandırabilirsiniz.

Android telefonun batarya ömrünü uzatma

Android batarya kalibrasyonu batarya ömrünü uzatma

Son Güncelleme: 10.08.2017 00:31