Apple parmak izini kaldırıyor mu

media 1627

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple 2018 yılında çıkaracağı iPhone modellerinde parmak izi okuyucusunu kaldırmaya hazırlanıyor. Peki parmak izi okuyucusu yerine firma hangi özelliği kullanmaya başlayacak ?

Apple firması 2018 yılında radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Yıllarca telefonlarında kullanmış olduğu parmak izi okuyucusunu firma kaldırma kararı aldı. iPhone modelleri parmak izi okuyucusundan kurtularak yerine daha gelişmiş bir sistem olan yüz tanıma sistemi getirmektedir.

teknik destek

Apple firması 2018 yılında piyasa çıkaracağı telefon modellerinde artık parmak izi okuyucusu kullanmak istemiyor. Daha önce iPhone 8 ile ilgili sızan haberlerde sizlerle paylaştığımız bilgiler arasında parmak izi okuyucusunun tasarımda ciddi oranda Apple başını ağrıttığını söylemiştik. Bundan dolayı firma parmak izi okuyucusunu artık kullanmak istemiyor. Parmak izi okuyucusu yerine firmanın Face ID yüz tanıma özelliğini kullanacağı iddia edildi. Fakat firmanın bu kadar radikal bir karar alabilmesi için iPhone X modelini piyasaya çıkarması ve Fece ID özelliğini tam anlamıyla sorunsuz kullanabilmesi gerekmektedir.

Apple parmak izi okuyucu kalkıyor mu?

Apple parmak izini kaldırıyor mu

Son haberler teknoloji haberlerine baktığımızda iPhone X  modelinin mobil dünyaya kazandıracağı yüz tanıma sistemi oldukça popüler hale geldi. Aslına bakarsanız bu kadar çok bilinir olması bir yönden de iyi bir durum olarak görünmemektedir. Çünkü Apple firması daha bu özelliği tam anlamıyla kullanıma sunmadı.

Çünkü Face ID yüz tanıma özelliğinin gerçekten sorunsuz çalışıp çalışmadığını iPhone X modelinin piyasa çıkmasıyla öğreneceğiz. Kullanıcılar bu özelliği kullandıkça ne kadar sorun olup olamadığını veya sorunsuz çalışıp çalışmadığını birlikte göreceğiz. Apple Face ID özelliğini telefonuna koyarken android telefon modelleri de şimdiden yüz tanıma özelliğini kullanabilecekleri kamera teknolojisini telefonlarına koymaya hazırlanıyorlar.

Apple kısmında ise iPhone ile ilgili sızıntı haberleri yayınlayan ve yayınladığı haberler doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan iddia göre 2018 yılından Apple çıkaracağı bütün telefon modellerinde TrueDepth kamera ve Face ID özelliğini kullanmayı düşünüyor.


Apple Touch ID özelliğini bırakabilir

Apple Touch ID özelliğini bırakabilir
Son Güncelleme: 15.10.2017 20:47