Akıllı telefonda silinen mesajları kurtarma

media 1955

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Akıllı telefon kullanıcılarının yanlışlıkla sildikleri ve geri getirmek istedikleri mesajları nasıl kurtarabileceklerini bu haberimizde yayınlayacağız. Silinene mesajları geri alma.

Akıllı telefon kullanıcılarının başına gelen olumsuz durumlardan biride yanlışlıkla mesajlarını silmeleridir. Peki iOS veya Android işletim sistemlerinde yanlışlıkla silmiş olduğumuz mesajlarımızı nasıl kurtarabiliriz. 

teknik destek

Cep telefonlarımızda en çok yaptığımız işlemlerden biride SMS göndermektir. Özellikle yazılı olarak iletmek istediğimiz ve not olarak kalmasını düşündüğümüz söylemlerimizi SMS olarak karşı tarafa göndeririz. Bazen bizlere gelen önemli mesajlarımızı istemeden silebiliriz. Bu haberimizde yanlışlıkla silmiş olduğunuz SMS’leri nasıl geri getirebileceğinizi anlatacağız.

Telefonda silinen mesajları kurtarma

Akıllı telefonda silinen mesajları kurtarma

Bu işlemlere başlamadan önce bir hatırlatma yapalım. Silinen mesajlarınızı %100 kurtarmanız mümkün görünmemektedir. Fakat kaybolan SMS verilerinizin bir çoğuna buradaki işlemleri yaparak ulaşabilirsiniz.

Android telefonlar ile başlayalım; Android işletim sistemlerine sahip telefonlarda SMS kurtarımını recovery uygulamaları ile yapabilirsiniz. Bu uygulamaların başında da Android Data Recovery ve Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery gelmektedir. Bu uygulamaları bilgisayarınıza yükleyiniz. Birazdan bahsedeceğimiz adımlar her iki programda da hemen hemen aynıdır.

Telefonda silinmiş mesajları geri alma

  • İlk olarak yukarıdaki programları bilgisayarınıza kurunuz.
  • Android telefonlarınız da bulunan  USB hata ayıklama modu özelliğini aktif hale getiriniz.
  • Android telefonunuzu USB kablonuz ile bilgisayara bağlayınız.
  • Bilgisayara yüklediğiniz programda yer alan Scan yazısına tıklayınız.
  • Tarama işlemlerinizden sonra karşınıza gelen bölümden “Messages veya SMS” seçeneğini seçiniz.
  • Son adım olarak ise  ‘Recover‘ yazısına tıklayarak SMS’lerinizi kurtarınız.

iOS işletim sisteminde SMS kurtarma; iOS işletim sisteminde Android gibi bir uygulama aracılığı ile bu işlemleri yapamazsınız. Hatta sildiğiniz bir SMS’i geri getiremezsiniz. Fakat daha öncesinde bir önlem alarak SMS’lerinizi yanlışlıkla da silseniz geri getirebilirsiniz. Bu önlemde telefonunuzun yedekleme özelliğini kullanmanızdır. iTunes üzerinden SMS’lerinizi yedekleyebilmeniz için aşağıdaki adımları uygulayınız.

  • iTunes uygulamasına iOS cihazınızı bağlayınız.
  • Dosya > Aygıtlar > Yedekle adımlarını  takip ederek yedekleme işlemini aktif ediniz.
  • Son olarak ise yedeklediğiniz dosyaları geri yüklemek içinde “Dosya > Aygıtlar > Yedekten Geri Al” adımlarını takip ediniz.

iPhone Data Recovery Silinmiş Resimleri Mesajları Kurtarmak

iPhone Data Recovery Silinmiş Resimleri Mesajları Kurtarmak

iPhone Silinen Rehberi Geri Getirme Alma Veri Kurtarma Programı

iPhone Silinen Rehberi Geri Getirme Alma Veri Kurtarma Programı
Son Güncelleme: 05.06.2017 03:20