iOS 10.3 güncellemesi ile HFS + den APFS geçiliyor. APFS nedir?

media 2377

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple, yeni iOS güncellemesini yakında çıkaracak. Son sürüm ile dosya yapısında değişiklik olacak. iOS 10.3 sürümü HFS + ' den APFS' ye geçişi sağlayacak. APFS ne demek?

Apple, iOS 10.3 beta sürümleri testini tamamlar tamamlamaz tam sürümü yayınlayacak. Ama bu güncelleme diğerlerinden biraz farklı olacak. Yeni sürümle beraber HFS + dosya yapısından APFS yapısına geçiş olacak.

teknik destek

APFS nedir? APFS, güç bir şifreleme arayüzüne sahip katı hal depolama sistemine deniliyor. Bu sistemle hem güvenlikte yeniliğe hemde çok fazla depolama alanına ulaşılacak. 

APFS sistemi aynı zamanda watchOS sistemlerine de getirilecek. Yalnız bu sistem geçişte verilerin silinmesine neden olabiliyor.

iOS 10.3 güncellemesi ile HFS + den APFS geçiliyor

iOS 10.3 güncellemesi ile HFS + den APFS geçiliyor. APFS nedir?

HFS + ve APFS çalışma açısından uyumlu olmayabiliyor. Bir birine geçişlerde depolama alanında bulunan veriler siliniyor. Bu nedenden dolayı bu geçişlerden önce cihazın tam yedeğini almanız önerilir!

Apple, çok yakında iOS 10.3 sürümünü yayınlayacak. Güncelleme yapmadan önce verilerin yedeğini iTunes ve iCloud üzerinden alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 11.03.2017 23:01