Intel 8. nesil işlemcilerini 21 Ağustos' ta tanıtacak

media 1765

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Intel kısa süre önce tanıttığı 7. nesil işlemcilerin üzerinden çok geçmeden 8. nesil işlemcilere geçti. Tanıtımı sosyal medya üzerinden canlı yayınlayacak.

İşlemci sektöründe küresel piyasayı elinde bulunduran Intel, üretimini gerçekleştirdiği 8. nesil işlemcilerin tanıtımının 21 Ağustos’ da yapılacağını kamuoyu ile paylaştı. Intel’in ürettiği 7. nesil işlemcilerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen firmanın 8. nesil işlemcilerin tanıtımını yapacak olması şaşkınlık ile karşılandı. 8. nesil işlemciler ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyen Intel’ in tüm detayları 21 Ağustos’ da ki tanıtımda açıklaması bekleniyor.

teknik destek

Sosyal medyadan da canlı yayın yapılacak
Intel geçtiğimiz günlerde 8. nesil işlemcilerin tanıtımının yapılacağı tarihi kamuoyu ile paylaştı. Tanıtımın Intel’ in kurumsal facebook hesabından da canlı olarak yayınlanacağı belirtilirken, işlemi ve tanıtım ile ilgili başka herhangi bir detay verilmedi. Fakat otoritelerin tahmini 8. nesil işlemcilerin özelliklerinin tanıtımı için masaüstü bilgisayarda bir gösteri yapılacağı noktasında birleşiyor.

AMD ile rekabette hız kesilmiyor
Sızdırılan ve geçtiğimiz dönemde elde edilen bilgiler ışığında bakıldığında Intel tarafından “Coffee Lake” olarak adlandırılan mimaride büyük çaplı bir değişiklik yapılmayacak. Transistör boyutu açısından da 14-nanometre standardına uyularak herhangi bir değişim yapılmaması bekleniyor. Genel itibariyle bakıldığında Intel’ in 8. nesil işlemcilerin üretiminde yaratmaya çalıştığı çipin üzerinde büyük oynamalar yapmadan işlem gücünü arttırabilmek oldu. 2017 yılında AMD’ nin kullandığı strateji Intel ile rekabette AMD’ nin elini bir hayli kuvvetlendirmişti. Fakat Intel’ in bu hamlenin gerisinde kalmayacağı ve yeni teknolojileri ile piyasadaki payını elinden tutmayı başaracağı otoritelerin çoğunluğu tarafından kabul gören bir görüş durumunda. Teknoloji haber

Intel’ in 8. nesil işlemcileri

Intel 8. nesil işlemcilerini 21 Ağustos' ta tanıtacak


Intel ve Qualcomm kapışması

Intel ve Qualcomm kapışması
Son Güncelleme: 27.08.2017 20:07