20 İş günü ne demek tamir süresi geçince ne olur

media 345

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Arıza yapmış garantili cihazda değişim, ücret iadesi ve genel şartlar nedir tümü hakkında cevap vermeye çalıştık. Birde 20 iş günü nasıl hesaplanır yanıtladık.

Teknoloji ürünlerinde teknik servislerde garanti kapsamında onarım süresi 20 iş günü olarak bilinmekte. Peki bu iş günü nasıl hesaplanır ve süre dolunca ne yapılmalı?

teknik destek

Öncelikle garanti kapsamında ürünler için geçerli olan bir süreç ve garantisiz cihazlar içinde süre dolduktan sonra iade istenilebilir. Arızalı cihazlarda değişim ve iade süreçleri değişmediyse aşağıya eklediğimiz gibi. Sorularınızı ilgili ürün temsilcisi ile görüşerek öğrenebilirsiniz.

20 İş günü nedir?

Yasal olarak onarım süresi için verilen gün sayısına denir. Nasıl hesaplanır derseniz Pazar hariç olan günler hesaplanır. Tabi kargonun servise cihazı teslim etmesiyle süreç başlar. Onarır ve gönderdiği günle itibaren tamamlanmış olur.

20 İş günü dolduktan sonra ne yapılır?

Servisin veya ürünün müşteri hizmetleri aranacak ve son durumla alakalı bilgi talep edilecek. Sonrasında sıkıntı varsa para iadesi veya ürün değişimi talebi oluşturulacak.

  • Talep alınır
  • Yetki merkez karar verir ve talebin cevabı dosyaya eklenir
  • Geri dönüş yapılır veya cihaz sahibi çağrı merkezini arar sonucu öğrenir
  • İade işleminde fatura ve aksesuar istenilir, değişimde cihaz renk seçimi yapılır ve aynı cihazdan yoksa bir üst teklifi sunulur
  • Ücret iadesi veya değişim sürecinde yaklaşık bir gün söylenir

Servis üzerine düşeni yapmadıysa

Kullanıcı kaynaklI hatalarda ürün garanti kapsamından çıkar. Eğer haksız yere bir karar alındığını düşünüyorsanız o zaman yasal başvurunuzu yapabilirsiniz.

  1. Ürün müşteri hizmetlerine şikayet kaydı bırakın.
  2. Olumsuz olursa bu sever fatura ve alınan kararın bir belge hali varsa ona Tüketici Heyetine bir dilekçe yazarak işleme aldırın. Süreç biraz uzayabilir ve beklemeniz gerekiyor.
  3. Talebiniz daha büyük ise mahkeme yoluna gideceksiniz.

Çoğunlukla hakem heyetleri tüketici yönlü kararlar alır ve yaklaşık mağduriyet giderilir.

iPhone ve Samsung gibi ürünlerin ek servisleri KVK ve Genpa olmakta. Huawei ve Xiaomi aynı kanal veya anlaşmalı servis ağları bulunuyor.

20 İş günü ne demek tamir süresi geçince ne olur

Son Güncelleme: 30.05.2020 17:05