Instagram hackleme 6 haneli kod denemesi olay oldu

media 986

Instagram' da bulunan bir açık ile hesap hackleme işlemine dönüşen yöntem instagram dahil çoğu uzmanı şaşırttı. 6 Haneli kod denemeye açan açığın videosu yayınlandı.

teknik destek

Laxman isimli bir güvenlik uzmanı tarafından önemli bir açık keşfedildi. Bulduğu açığı yaptığı testlerle ulaşan Lexman, Instagram ile iletişime geçtikten sonra 30 bin dolar ödül aldı. Açık hızlıca instagram tarafından kapatıldı. 

Açığı bulan kişi istenilirse bu açıkla 2 adımlı doğrulamada atlatılabilir dedi. Düşünün nasıl bir açık olduğunu. Kendisinin bu işlem için 150 dolara kiralanacak bir sunucuyla yapılabileceğini de belirtti.

teknik destek

Peki açık neydi? Güvenlik mekanizması atlatılarak ortaya çıkan güvenlik açığı, şifre sıfırlamada kullanılan kodun deneme yanılma yöntemine açık olması. Aynı ip ile bellir bir denemeden sonra 10 dakika erişim engeli geliyor. Instagram milyon ihtimal ile gelen kodun denenmesi neredeyse imkansız olarak görüyor. Ama iş görünfüğü gibi olmadığını anlayan instagram bu durum karşısında çok şaşırdı.

YouTube video

Instagram hesap hackleme için kullanılabilirdi

Çoklu proxy sunucuların kullanıma sunulan alternatif ip adresleri tek bir istek ile bulunması için düzenleme yapan güvanlik uzmanı, çok kısa bir sürede 200 bin kod denemesi yaptı. İstenilirse bu şekilde denemelere devam ederek ilgili kod bulunabilir. 

Instagram, popülerliği video ve fotoğraflarla yayılmaya devam ediyor. Tabi fotoğraf olayı daha çok tercih edilmekte. Her ne kadar dinleme ve kişisel bilgilerin güvende olmadığı iddia edilse de kullanıcı sayısında bir düşüş yaşamadı.

Instagram hackleme 6 haneli kod denemesi olay oldu

Son Güncelleme: 24.07.2019 13:46