Güçlü link analiz yaparken dikkat edilecek hususlar

media 59

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Bağlantıların analizleri sıradan şekilde yapılmaması gerekiyor. Geçmiş ve bugüne bağlı değişken yapılara sahip incelenmeye ihtiyaç duyuluyor.

Verilerdeki ilişkileri belirlemek için bağlantı analizi araçları kullanılabilir. Sınırlı sayıda gözlemle, ilişkilendirme matrisleri ve bağlantı çizelgeleri elle bile yapılabilir. Gözlem sayısı arttıkça, genellikle otomatik yöntemler gereklidir. Bu araçlar nispeten ucuz olabilir ve veri madenciliğine ekonomik bir giriş noktası oluşturabilir.

teknik destek

Bağlantı analizi, müşterileri diğer müşterilere veya müşteriyi ürünlere bağlamak gibi farklı varlıklar arasındaki bağlantıları bulma sürecidir.

  • Yakın bağlantılı müşteri grupları
  • Konum, satın alınan ürünler veya diğer demografik değişkenler gibi belirli özelliklerle bağlantılı bireylerin koleksiyonları
  • Bir sosyal ağda iletişimin akış hızı
  • Hangi müşterilerin en geniş bireyler topluluğu üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu
  • Hangi müşterilerin ürünleri kullanma konusunda belirli bir uzmanlığa sahip olduğu biliniyor.

Bağlantı analizi

Bağlantı analizi, ilişkilendirme kurallarının veya sıra kurallarının gücü hakkında bilgi sağlar. Bir kez çıkarıldıktan sonra, ilişkilendirmelerle ilgili kurallar veya bir işlem veri tabanında meydana gelen öğe dizileri, çok sayıda uygulama için son derece yararlı olabilir. Bununla birlikte, işlem veri tabanları bankacılık gibi birçok iş alanında ortaya çıkar.

Tahmine dayalı analitik için bilgi keşfi ve veri madenciliği

Bağlantı analizi bir veri kümesindeki varlıklar arasında bağlantı arama ve kurma sürecidir, ayrıca iki varlık arasındaki herhangi bir bağlantıyla ilişkili ağırlığı karakterize eder. Bazı örnekler arasında, bir telefon numarasından farklı bir telefon numarasına bağlantı başlatıldığında kurulan bağlantıları incelemek, iki kişinin bir sosyal ağ üzerinden bağlanıp bağlanmadığını veya benzer yolcuların belirli uçuşlarda seyahat etme derecesini belirlemek için telefon görüşmesi ayrıntı kayıtlarının analiz edilmesi yer alır.

Son Güncelleme: 25.04.2021 18:36