Android' in yeni sürümü "O" ne zaman çıkıyor?

media 1927

Son güncelleme 5 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Google' nin yeni işletim sistemi Android O, beta sürümü ile büyük yankı yapmıştı. Android 7.0 yeni sürümleri beklenirken bir anda Android O' nun çıkması kullanıcıları şaşırttı.

Akıllı cihazların önde gelen teknolojilerinden Android işletim sisteminin “O” olarak isimlendirilen yeni sürümü Android 8’in ne zaman kullanılmaya başlanacağı bir süredir merak ediliyordu. Twitter’da Android Police’ten David Ruddock’un paylaştığı tweete göre Android’in en yeni sürümü olacak Android 8 önce Google Pixel’e gelecek.

teknik destek

Android O hakkında güncelleme tarihi belirsizliğini korusa da David Ruddock’un yaptığı açıklama göz önüne alındığında yeni güncellemenin geçen sene Nexus’lara gelen Android 7 (Nougat) güncellemesinden önce yani ağustos ayı içinde paylaşılması bekleniyor. Elbette bu tarihin değişmesi mümkün, bu yüzden Google’ın en kısa zamanda bir açıklama yapabileceği düşünülüyor. Bu sayede mobil cihaz kullanıcılarının çok merak ettikleri ve sabırsızlıkla bekledikleri Android 8 güncellemesi ile ilgili bilgiler de kesinleşmiş olacak.

Android O yeni güncelleme hangi telefonlara gelecek?

Android' in yeni sürümü "O" ne zaman çıkıyor?

Samsung, Sony, LG gibi daha çok bilinen markalar varken güncellemenin Google Pixel’e gelmesi mobil cihaz kullanıcılarını şaşırttı. Bu markaların da en kısa sürede Android 8’e erişebilmeleri bekleniyor. Nokia 6, OnePlus 3 ve 3T gibi akıllı telefon marka ve modellerinin de Android’in en yeni sürümünü alması planlanıyor.

Android nedir?

Android, mobil cihazları olanlar için yani tablet bilgisayar veya akıllı telefon kullananlar için Google ve Open Handset Allience firmaları tarafından tasarlanmış ve kurgulanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı açık kaynak kodlu bir akıllı teknoloji işletim sistemidir. Android işletim sistemi açık kaynak kodlu olması nedeniyle aygıtların fonksiyonelliğini arttırmak için uygulamalar üreten onlarca yazılımcının önemli tercihlerinden biri olmuştur.


Google, Android O sürümü resmen duyuruldu ve yayınlandı! Yeni özellikleri

Google, Android O sürümü resmen duyuruldu ve yayınlandı! Yeni özellikleri