Telefonla konuşurken gelen aramayı görme iPhone

media 599

iPhone' da meşgulken arayanı görme veya biriyle telefonda konuşurken arayan numarayı görme açmak için hangi tuşları kullanacağınızı resimli anlatımla göstereceğiz.

teknik destek

iPhone konuşurken arayanı görme iPhone’ da nasıl yapılır haberimiz bilgilendirme içeriğidir. Genelde arayanı görme açma işlemi pek bilinmemekte. Kullanıcıların bazen bunun için operatörü aradığını biliyor musunuz!

Telefon meşgulken arayanı görmek mümkün müdür? Çok basit bir işlemle yapabilirsiniz. Bazen arayanı görme ücretli mi yoksa ücretsiz mi diyenlerle de karşılaşıyoruz. Bu sorunun sorulması kadar doğal bir şey yok. Eskiden operatörler her hizmet için ücret talep ederlerdi. Bu artık ister istemez bu sorunun sorulmasına neden oluyor. Turkcell’ de, Vodafone ve diğer operatörümüz Türk Telekom’ da ücretsiz ve aynı yöntemle işlem yapılmakta.

teknik destek

Biriyle konuşurken arayanın kim olduğunu görmek veya konuşma sırasında arayan numarayı görme tuşlama ile çok kolay yapılmakta.

iPhone konuşurken arayan numarayı görme

Öncelikle arama bekletmenin açık olması gerektiğini belirtelim. Bunun için operatöre ihtiyaç bulunmuyor. Her şeyi tuşlama ile yapabilirsiniz.

  • Telefonun arama simgesine yani ahizeye dokunun
  • Aşağıdaki klayve bölümüne girelim
  • *43# tuşlayıp sonra arama tuşuna basınız

İşlemde bir hata mesajıyla karşılaşmadıysanız sorun yok demektir.

iPhone gelen aramayı göremiyorum

Bazen yapılan tuşlamadan sonra hata koduyla karşılaşılıyor ama kişi dikkat etmediğinden işlemin gerçekleştiğini düşünüyor.

  1. Konuşmada arama geldiğinde meşgul geliyorsa gelen numara görünmüyor ise telefonun kapatılıp biraz bekletilmesini öneriyoruz
  2. Tekrardan aynı işlemleri yapın
  3. Telefon “Sıfırla” bölümünden Ağ ayalarını sıfırlayın
  4. Telefon ayarlarını açıp “Genel” sonrasında “Sıfırla”  ve işlem tüm ayaları sıfırlayalım
  5. Operatör aranıp kontrol ettirilip ve duruma göre hattı resetlemelerini söyleyin

Telefonla konuşurken gelen aramayı görme iPhoneiPhone gelen aramayı göremiyorum


iPhone’ u Bul nasıl kullanılır nasıl çalışır

iPhone’ u Bul nasıl kullanılır nasıl çalışır