Instagram video ters dönüyor hikaye yüklenmiyor

reels video ters dönüyor

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram video ters dönüyor hatası alanlarda büyük ihtimal farklı sorunlarda yaşanabilir. Örnek hikaye yüklenmiyor sorunu eskiden çok sık yaşanırdı. Bu kullanılan cihazdan, internetten ve hesaba uygulanan yaptırımlardan alakalı olabiliyordu.

Yardım isteyenlerin bir kısmının yazdığı mesajlara baktığımızda Instagram fotoğraf ters dönüyor ve hikaye ters dönüyor yazılı. Bu durumunu pek çok Instagram kullanıcısı yaşamıştır. Yaşayan kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli bilgileri aşağıya ekleyeceğiz. Ağ üzerinden düzeltilmesi gereken bazı yollarla düzeltilebilir.

teknik destek

Yazı devamına bakmadan önce şunları kontrol edin:

  • Sürekli yaptığını şeylerde bir engel veya sorun çıkma olasılığı var.
  • Kullanılan cihazdaki herhangi bir sorunun yol açtığı durumlar.
  • Yüklenen içeriğin formatında olası yanlışlıklar. Ya da görüntü düzenlenip yükleme yapılmasında yapılan yanlışlıklar.
  • Kullanılan uygulamanın sürüm uyumsuzluğu yaşatması.

Instagram fotoğraf neden ters döner?

Galeride düzgün olarak görülen bir fotoğraf ya da video, Instagram’da paylaşıldığı zaman ters dönebilmektedir. Bazen Instagram kamerasından çekilip, paylaşıldığı sırada müzik koyarken de fotoğraf ters dönebilmektedir. Bu sıkıntı özellikle son dönemlerde kullanıcıların çok karşılaştığı sorunlardan biridir.

Instagram fotoğraf ters dönme neden olur diye bakılınca bunun aslında net bir cevabı yoktur. Fakat mantık yürütüldüğünde olası bazı sebepleri vardır. Bu sebepler şu şekildedir;

  • Instagram sistemiyle alakalı olabilir. Kişinin aynı telefon üzerinden başka bir hesaptan denemesiyle nedenini anlayabilir.
  • Instagram ayarlarını kontrol edip farklı bir ayarlama olmuş mu diye bakılabilir. Ters dönen fotoğraflar reels videoları üzerinden de denenebilir.
  • Instagram üzerinden sıklıkla aynı şeylerin yapılması sonucunda, Instagram tarafından bir engelleme gelmiş olabilir.
  • Instagram’a yeni bir güncelleme geldiyse, bu güncelleme aşamasında sistemsel sorunlar olabilir.
  • Instagram hesabı üzerinden bir değişiklik yapıldıysa, hesap askıda kalmış olabilir. Bu gibi durumlarda da fotoğraflar paylaşıldığı zaman ters görüntü oluşabilir.

Instagram’ da ters dönen videonun çözümü

Instagram fotoğraf ters dönme sorunu çözümü oluşturmak için aşağıdaki maddeler dikkate alınmalıdır;

Fotoğraflar ters dönüyor ise genelde oluşan bir sorun mu yoksa sadece kişide olan bir problem mi diye araştırma yapılmalıdır. Bazen bölgelere göre Instagram’da sistemsel sorunlar çıkar. Bu gibi durumlarda Instagram’ın sistemi düzeltmesi beklenir.

Fotoğrafın ters dönmesi kişiyi çok etkilemiyorsa eğer, birkaç gün beklemek ve paylaşım yapmamak işe yarar. Bir süre sonra bu durum düzelebilir.

Kişinin hesabı geçici bir süre kısıtlanmış olabilir. Yine bu durumda da birkaç gün boyunca paylaşım yapmayıp geçmesinin beklenmesi gerekir.

Instagram’a gelen bir güncelleme sonucunda oluşan ters dönme sorunları için, cihaza yeni güncellenmenin gelmesi beklenir. Daha sonradan güncelleme yapılarak sorun ortadan kaldırılır.

Eğer hiçbir şekilde düzelmiyorsa, Instagram tamamen silinip yeniden yüklenmesi denenebilir. Hesaptan çıkış yapıp silerek bir süre bu durumun düzelmesi de beklenebilir.

Genel olarak ağ ayarlarının sıfırlanmasıyla da bu sorunu çözüme kavuşturacaktır.

instagram hikaye yuklenmiyor
Instagram video ters dönüyor hikaye yüklenmiyor

Adım adım şunların denenmesi gerekiyor

  • Yüklediğiniz video ile alakalı olma olasılığı için farklı formatta bir video ile test edin.
  • Bilgisayardan denenmesi sorun analizi için önemli olacaktır.
  • Uygulamanın ayarlarını değiştiriniz. Olası seçeneklerden işlem yapınız.
  • Hesabınızın türünü ayarlardan değiştiriniz. Örnek işletme olana geçiniz ve denedikten sonra tekrar bireysel olana dönersiniz.
  • Farksa başka bir hesabınızda ilgili videoları deneyin. Üstte eklediğimiz tür değişikliği büyük ihtimal hesap sorunlarında işe yarayacak.
  • Yüklenecek videolardan bazıları kamera ile çekilmiş, bir kısmı internetten indirilmiş olarak denensin.

Hesabınızdan kaynaklı olduğuna eminseniz o zaman uygulamanın ayarlarından bildirimde bulunun. Videolarla ilgili bir başlık üzerinden iletişime geçiniz. Dönüş yapılmayan başvuruların 3-4 gün beklenerek tekrarlanması önerilir.

Hikaye yüklenmiyor durumları

Sürekli aynı şekilde yapılan işlemlerin tekrarı hesap içerisinde bazı işlemlerin kısıtlanmasına sebep olabilir. Bu tüm ağlarda bu şekildedir.

Uygulayacağınız adımlarda olası uyarılara göre hareket edebilirsiniz. Hikaye yüklenmiyor belki geçici bir durum olabilir. Denemeniz için birde Reels kullanarak yapılması gerekiyor.

Reels ters dönüyor diyenlerde kesinlikle hesap değişikliği ve cihaz değişikliği yapılarak denenmesi gerekiyor. Kullanılan videoların değiştirilerek denenmesinden sonra duruma göre talep oluşturulmalı.

Yukarıdaki maddeler arasındaki tür değişimi bir çok problemin çözümü olabiliyor.

teknik destek