Touchpad çalışmadığında ne yapılır?

media 198

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Touchpad açılmıyor ya da çalışmıyorsa ne yapılır? Eğer fiziksel bir arıza bulunmuyorsa kısayol tuşu ile kapatmış olabilirsiniz. Touchpad nasıl açılır? Touchpad açma tuşu nedir?

Bir mouse, touchpad ya da bu gibi bir araç olmadan Windows işletim sistemli bilgisayar kullanmayı denediğinizde, sorunu anlayacaksınız. Bilgisayar kullanmayı olanaksız kılan bu durumda, fareniz yoksa ve touchpad de sözünüzü dinlemiyorsa, ciddi bir probleminiz var demektir. Bu sorun da donanım kaynaklı değilse üstesinden gelmenin bazı yollları var.

teknik destek

Bilgisayarı yeniden başlatarak bakmanız gerektiğine hiç değinmeden, tavsiyelerimize geçiyoruz. Öncelikle laptopta bulunan özel tuş kombinasyonları ile touchpad’i yanlışlıkla kapatmadığınızdan emin olmalısınız. Genellikle Fn ve Fonksiyon butonları ile touchpad ayarları değiştirilebilir.

Touchpad açma tuşu

media 197

Bilgisayarınızda bulunan Fonksiyon tuşlarında touchpad simgesini bularak, Fn tuşu ile beraber deneyin. Touchpad tuşunu bulamadıysanız, modelinizin adı ile Google’da “touchpad disable” şeklinde arama yaparak da tuşu bulmanız mümkün. Fn kombinasyonu da touchpad’i açmazsa, ayarlara gideceğiz demektir.

Touchpad nasıl açılır

Touchpad ayarlarını bulmak için, Başlat Menüsü’ne veya Windows 8 arama bölümüne fare ayarları yazarsınız. Birden çok seçeneğin karşınıza çıkacağı bu ekranda “Fare ayarlarını değiştir” seçeneğine tıklayın. Gelen ekranda, touchpad için özel olarak oluşturulmuş olan sekmeye tıklayın. Modelden modele farklılık olabilecek bu sekmede karşınıza gelen her detayın açık olduğundan emin olun.

Bu da işe yaramadıysa, son olarak yeni bir sürücü kurmaya çalışabilirsiniz. Laptop üreticinizin sitesinde, modeliniz ile birlikte touchpad driver ibaresini bulun. Buradan indirip kurabileceğiniz bir sürücü bulabilirsiniz.

Yeni sürücü de touchpad’inizi çalıştırmanızı sağlayamazsa donanımsal bir problem var demektir. Şayet cihazınız yeni veya garantisi bitmediyse, satın aldığınız mağazaya giderek yaptırabilir, tamir ücretine değmeyecek kadar eskiyse de gayet uygun fiyatlardan satılan kablosuz bir USB mouse alarak touchpad’i bırakabilirsiniz.

Son Güncelleme: 20.04.2017 18:39