Ücretsiz yasal film indirme ve izleme sitesi

media 612

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Ücretsiz yasal film indirme siteleri özellikle Türkiye' de çok az sayıda bulunmakta. Genelde aylık abonelik hizmeti verilen yerlerde dizi indirme dahil bağlantıları bulabiliyorsunuz.

Ücretsiz film indirme siteleri dendiğinde genelde telif hakkı geçen yasal olmayan ama ses çıkarılmayan sitelerle karşılaşırsınız. Bu sitelerin çoğunda istem dışı reklamlarla karşılaşırız ve bazıları bilgisayara veya kullanılan telefona virüs bulaştırır. Bunun için reklam engelleme ve virüs uygulaması kullanmak zorundasınız.

teknik destek

Ücretsiz yasal film indirme Türkiye sitelerinde çok az sayıda hizmet bulursunuz. Çoğunlukla tv platformları vardır ve geneli ücretli abonelik sistemi vardır. Örnek Digiturk, Netflix, Tivibu ve YouTube Premium. Aylık ücretli olan bazı sitelerde yayınlanan bazı filmlerin altında indirme bağlantısı yer almakta.

Film indirme ilagal sorunu

Normalinde telifli yayınları indirmek, izlemek ve dağıtmak suçtur. Hatta bunun örnekleri de bulunuyor. Yurt dışında birine kesilen para cezası olay olmuştu. Film indirip dağıtmaktan dolayı 430 Bin gibi bir Euro para cezasına çarptırılmıştı.

  • Yasal olmayan telif yayınların indirilmesi seç
  • Telifli yayınlar çoğaltılamaz ve dağıtılamaz
  • Açık ortamda yayınlanamaz
  • Bilgisayar veya mobil cihazlarda bulundurulamaz
  • Üzerinde oynama yapılamaz

Yasal film nereden indirilir?

Ücretli ücretsiz yasal film indirme sitesi olarak örnek bazı siteleri sizlerle paylaşacağız. Bunların bazılarında indirme butonu yer alırken bazılarında yardımcı program gerekebiliyor.

  • YouTube Prime ile YouTube’ da yer alan filmleri ve videoları indirebilirsiniz. Burada işlem kullanılan cihaza kullanıcı hesabına indirilerek daha sonra internet bağlantınız olmadan izleme imkanı tanımakta. Kullanılan e-posta hesabını hangi cihazda açarsanız bu bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Netflix film indirmek için ilgili içeriğin altında buton yoksa bu yayını indirmeye açılmadığını anlıyoruz. İndirilen filmleri belli bir süre izleme imkanına sahipsiniz. Yani geçiçi indirme özelliği bulunuyor.
  • Open Culture ile ücretsiz çokça yer alan bir arşivle karşılaşacaksınız. İnternet yayıncılığı olarak geçen bir site ve yabancı içerikler yer almakta. 
  • The Internet Archive adlı site ABD’ de de bağımsız olarak geçen bir vakfın desteklediği baş yapıtların yer aldığı film sitesi.
  • Popcornflix ise genelde Netflix andıran yapısıyla karşımızda. Çok sayıda bedava filmleri bulacağınız bir platform diyebiliriz. 
  • Pluto.tv içinde YouTube içeriklerinin yer aldığı seçilmiş filmleri ve videolara ulaşabilirsiniz.  Aynı zamanda vudu.com, Classic Cinema Online, SnagFilms ve dahasına internette ulaşabilirsiniz.
  • Bunların dışında ücretsiz film izleme olanağı bulacağınız uygulamalardan biri ise Puhutv diyebiliriz. Smart TV’ ler de yer alan ve mobil cihazlarda kullanma imkanına sahipsiniz. Aynı zamanda Tivibu ve Blutv gibi uygulamalarla da karşılaşabilirsiniz.

Ücretsiz yasal film indirme ve izleme sitesi