Instagram Akış Yenilenemedi Paylaşımlar Açılmıyor

Instagram Akış Yenilenemedi Hatası

Son güncelleme 3 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram uygulaması açıldığında yukarıda ‘Akış yenilenemedi’ hatası çıkıyor ve hikayeler açılmıyorsa, ilk tahmininiz uygulama tarafında arıza oluştu ve çöktü diyebiliriz. Bu her yıl çıkan klasik dediğimiz sorunlardan biridir.

Android kullanıcılarında ve iPhone kullanıcılarında farklı uyarı mesajları ekrana gelebilir. Bundan dolayı araştırmadan işlemlere kalkışmamanızı öneriyoruz. Bazen de kullanıcı bazlı şüpheli görülen durumlarda ortaya çıktığı oluyor. Bizde bir ara baya bir saat buna denk geldik. Ama bir kaç denemeden sonra düzelmişti. Sizde hala devam ediyorsa çözümü için yazının tamamına bakınız.

teknik destek

Instagram’ da her yıl kesinlikle çıkan hatalardan biri olan akış hatası bu yıl yine çıktı ve 2025 yılında çıkması muhtemel bir sorun. Bazen hata verirken alt tarafta “bağlantı daha iyi olduğunda tekrar deneyeceğiz” gibi bilgi mesajı ile karşılaşılabilir. Geçmişte bir iki gün kadar devam eden bir aksaklık oluştu ve gelen sorun bildiriminden bunu anlamıştık. Sürekli olmayan ama iyileştirme çalışmalarından sonra bazılarında devam ettiğini gördüğümüz bir durumdu.

Akış Yenilenemedi Ne Demek?

Akış yenilenemedi, instagram’ ın uzun zamanlar devam eden kronik hata mesajlarından biridir. Uygulamada sayfayı yenilediğinizde yerinde sayar ve bu uyarı yukarıda karşımıza çıkar. Artık paylaşım yapılamıyor veya yapılamadı şeklinde tekrar denenmesi önerilir. Bu hatalar sunucu arızalarında, port veya siber saldırı gibi büyük sorunlar olduğunda ortaya çıkar.

Uygulamada ekranı üstten aşağıya doğru kaydırdığınızda yeni hikayeler ve genel paylaşımlar çıkması gerekirken çıkan uyarı bu oluyor. Bu bazen kullanıcının hesabını, telefonunu veya tüm kullanıcıların genelini etkileyebiliyor.

Bu uyarı gibi bir kaç tane daha rutin hata mesajları oluyor. Yani alıştık diyebiliriz. Sorunun temel nedeni %90 geliştirici ile alakalıdır. Sunucularında veya yazılım tarafında sorun çıktığında daha sık görmekteyiz.

Çözümü nedir diye soranlar oluyor. Bazı önerilerimiz olacak ama bölgesel değilse global ise biraz zor çözülür.

Denenecek yöntemlerden bazıları şöyle:

  • Önce telefonu kapatın ve biraz bekleyin,
  • Varsa başka ağlar üzerinden bağlanın,
  • Genelde sorun görülüyorsa,
  • Profile giriniz,
  • Üstteki çark (ayar) işaretine dokunun,
  • Sorun bildiri gördüyseniz dokunup detaylı anlatın.
Instagram akış yenilenmeli paylaşımlar açılmıyor
Instagram akış yenilenemedi paylaşımlar açılmıyor
Instagram akış yenilenemedi ne demek
Instagram akış yenilenemedi hatası

Instagram Akış Yenilenemedi İçin Kontroller

“Instagram Akış Yenilenemedi” hatası, kullanıcıların Instagram akışını güncelleyemediklerini veya yeni içerikleri göremediklerini belirten bir hata mesajıdır. Bu hata genellikle Instagram’ın sunucularındaki geçici bir sorundan kaynaklanır veya kullanıcının cihazında bağlantı veya yazılım sorunlarından kaynaklanabilir.

  1. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme: İlk adım olarak, Instagram’da akış yenilenemedi hatası alıyorsanız, internet bağlantınızı kontrol edin. İnternet bağlantınızın stabil olduğundan ve çevrimiçi olduğundan emin olun. Gerekirse, farklı bir Wi-Fi ağına veya mobil veriye geçiş yapmayı deneyin.
  2. Uygulamayı Güncelleme: Instagram’ ın uygulamasında herhangi bir güncelleme olup olmadığına bakın. Güncellemeler bazen çeşitli hataların ve sorunların çözümü için önemlidir.
  3. Cihazınızı Yeniden Başlatma: Cihazınızı yeniden başlatmak, birçok bağlantı ve yazılım sorununu çözebilir. Telefonunuzu veya tabletinizi kapatıp tekrar açarak bu adımı uygulayın.
  4. Önbelleği ve Verileri Temizleme: Android cihazlarda Ayarlar > Uygulamalar > Instagram’a giderek önbelleği ve verileri temizleyebilirsiniz. Bu, uygulamanın yeniden başlamasına ve sorunların düzelmesine yardımcı olabilir. iPhone’larda uygulama ayarlarını sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz.
  5. Instagram Hesabınızı Güncellemek: Hata devam ederse, Instagram hesabınızı güncellemeyi deneyin. Çıkış yapın ve yeniden giriş yaparak hesabınızı güncelleyin.
  6. Instagram Destek Kanallarına Başvurma: Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun hala sürekli devam ediyorsa, farklı illerde tanıdığınız kişilerle görüşüp aynı durum olup olmadığını öğrendikten sonra gerekli bildirimde bulunabilirsiniz.

Instagram Akış Yenilenemedi Çözümü

Çözüm net olmamakla beraber zamanla kendi kendine düzelmekte. Ama biz biraz zorlama çalışacağız ve bazen düzelmesi bir günü aşabiliyor. İlk yapacağınız çevrenizde olan kullanıcıları arayarak onlarda da bu sorun çıkıyor mu diye teyit ediniz. Sonra aşağıdakilerle devam edin.

  • Telefon interneti kullanılarak erişim yapılmadığında birde kablosuz bağlantılardan yararlanınız. Ya da tam tersi durumda olabilir.
  • Varsa yanınızda başka cihazla giriniz. Bilgisayarla da girilmesini öneririz.
  • Mobilden deneyecekseniz o zaman tarayıcıyla deneyin.
  • Telefon tarihinin yanlış olması olasılığı varsa sorun çıkarabilir. Düzeltin ve aç kapa yapınız.
  • VPN ile bağlanarak deneme yapılabilir. Lakin bazen bu yöntemin şüpheli olarak görülmesine neden olabiliyor.
  • Uygulama kaldırılsın, cihaz bir bakım uygulamasıyla temizlensin ve sonrasında yeniden yükleyiniz.
  • En etkili olan mevcut uygulamanın kaldırılması ve eski bir sürümünün yüklenmesi
  • Tabi durum genelde veya bir kısım kullanıcı da yaşanıyorsa, hiç bir şey yapmadan beklenmesi daha sağlıklı olacak. Belki web üzerinden kullanım yapabilirsiniz.

Hesaba Giriş Yaparken Akış Yenilenemedi Hatası Alıyor Musunuz?

Türkiye kaynaklı bir arıza çıkmamışsa, geliştirici ile alakalıysa, kullanıcı aşırıya gidecek bir şeyler yapmamışsa, o zaman yapılacaklar belki şu an yaşanan durum için çözüm sunacak.

Bazen karşımıza çıkan problemlerde çözmek için yaptıklarımız daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Örnek sizden kaynaklı olmayan sorunlarda aşırı yapmış olduklarınızın bir sonucu sistem tarafından engellemek oluyor. Her ne için yaparsanız yapınız sizi bir tehdit olarak görme durumu var.

Yapmaya devam ettiğiniz şeylerin oluşturduğu bir kısıtlama buna neden olabilir. Bu şekilde olası durumlarda yaptıklarınıza bir son vermeniz daha faydalı olacak. Önce yakın zamanda kullanmadığınız bir internet üzerinden yine kullanmadığınız cihazla hesabınıza girmeye çalışınız.

Tarayıcı yardımıyla hesabınıza ulaşacaksanız ve sorun çıkarsa, geçmişi temizleyin ve duruma göre gizli sekme yardımı ile denenebilir. Erişim yapabilenlerin, hesaba ek giriş yöntemlerden birini daha kullanmalarını öneriyoruz. Sonra telefonla eklenen yöntem kullanılarak hesabınıza giriş yapınız.

Ceza almış olabilirsiniz. Verilen gün sonunda kendiliğinden açılabilir. Geçici olan bir şeyse kendiliğinden düzeliyor.

teknik destek

Bir yanıt yazın