Snapchat konum açma kapatma

media 935

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Snapchat konum nasıl açılır nasıl kapatılır işlemi ayarlardan önce kimlerin konumu görebileceğini ayarlamanız gerekiyor. Yazımızda olası sorunlarınız için yorum atabilirsiniz.

Snapchat, son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kullanışlı bir sosyal medya uygulamasıdır. Birçok uygulamayı kullanırken olduğu gibi, Snapchat uygulamasını da kullanırken konum bilgilerini zaman zaman açıp kapatmaya ihtiyaç duyulabiliyor. Ancak uygulama içerisinde yüz filtrelerini kullanmak istenildiği zaman, konum bilgilerinin paylaşıma açılması istenebiliyor.

teknik destek

Konum açma özellikle telefonun şarjını fazla tüketmesi ve olası güvenlik problemleri nedeniyle, bu durum çoğu kullanıcı tarafından hoş karşılanmıyor. Bunun için aşağıdaki yollar takip edilerek Snapchat konum bilgileri açma ve kapatma işlemleri kolayca gerçekleştirilebilir.

Android ve iOS için Snapchat konum açma kapatma

  • Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda bulunan “Ayarlar” sekmesine gidildikten sonra uygulama ayarlarına gidilir.
  • Burada Snapchat uygulaması tıklanır ve uygulama izinleri menüsü açılır.
  • Bu menüde isteğe bağlı olarak Snapchat konum erişimi açma veya kapama işlemi yapılır.

Ancak bu durum bazı telefonlarda farklılık gösteriyor. Diğer yandan İOS işletim sistemi destekli iPhone marka telefonlarda yer alan “Ayarlar” menüsüne gidilir. Bu menünün aşağı kısmında yer alan Snapchat tıklanır. Açılan menüde verilen tüm izinler görülebilir. Burada en üst kısımda bulunan konum sekmesi tıklanır.

İsteğe bağlı olarak snapchat konum açma veya kapama işlemleri gerçekleştirilir. Ayrıca, bu bölümde “konum erişimine izin ver” sekmesinde yer alan Uygulamayı Kullanırken ve Asla ve seçeneği vardır. Bu seçenekler arasında isteğe bağlı olarak “Asla” seçilebilir.

Snapchat konum açma kapatmaSnapchat konum nasıl açılır

  • Sağ üstten çark kısmına dokunun yani ayarlar
  • Konumumu görebilir kısmına girin
  • Hayalet modu açarsanız konumunuzu göremezler
  • Konumu arkadaşlarınızla, arkadaşlar, şu kişiler hariç ve sadece arkadaşlarımı seçenerek son adımı tamamlayınız
  • İsterseniz arkadaşlarınız konumunuzu istemesini engelleyebilirsiniz. Konum isteme engelleme en alt seçenekte 

Snapchat konum ayarlarıSnapchat konum isteme engelleme