Türk Telekom fiber internet kablosuz kurulumu

media 328

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

İş yerinizde evinizde ZTE Türk Telekom modem kullanıyorsunuz ve internet kablosuz girmiyor ise yapacağınız ayarlarını gözden geçirmek olacak.

Türk Telekom ülke geneline, telekomünikasyon hizmetleri veren bir şirkettir. İnternet hizmetlerini daha iyi ulaştırabilmek için sistemlerini sürekli güncellemekte ve geliştirmektedir. Abone sayısını hızla artırdığı için hizmet kalitesini de artırabilmek için fiber değişim işlemleri yapmaktadır.

teknik destek

Fiber altyapı dönüşümlerine hız vermekte, hizmet götürmüş olduğu tüm noktalarda tamamlamaya çalışmaktadır. Daha önceden eski altyapı sistemi üzerinden hizmet alan aboneleri, fiber değişim sonrasında, geçiş yaparak, internet hizmetlerini daha hızlı almaya başlamıştır.

Türk Telekom tüm müşterilerinin, internete daha hızlı erişim yapabilmesi için fiber değişimi yapmaya başlamış ve ülke genelinin büyük bir bölümünde değişim işlemlerini tamamlamıştır.

ZTE kablosuz kurulumu resimli anlatımı

Kablosuz ayarlar için klasik adımlar çoğunda aynıdır. Bazılarında WLAN yazar bazılarında Wireless veya bizdeki kullanımı gibi geçebilir. İçerik ayarlarından dikkat edilecek kısım bağlanmıyor sorunu varsa (kablosuz termostat, akıllı ev, telefon, tablet…) kanal ayarını oto’ dan çıkarıp 11 yapmanız ve mhz değerini seçmeniz.

  1. 192.168.1.1 ile modemin ayarlarına ulaşıyorsunuz. Şifre genelde turktelekom şeklindedir. 
  2. Kolay menüye giriyorsunuz.
  3. Kablosuz bölümüne geçiniz.
  4. SSID kısmından wifi adını ve şifresini belirtliyorsunuz.
  5. Hem ad hem parolada Türkçe karakterlerin olmaması gerekiyor. 

Türk Telekom fiber internet kablosuz kurulumu

Fiber optikler, çeşitli sensörlerden oluşuyor. Işık bariyerleri gibi inşa edilen fiber optikler, daha üstündür ve veri akışını daha hızlı sağlamaktadır. Yerleşim yeri yoğunluğuna ve coğrafi özelliklere göre farklı sensör çeşitleri kullanarak, fiber değişim işlemlerini tamamlamaya çalışıyorlar. Değişim aşamasında ve sonrasında veri akışını kontrol etmek ve oluşabilecek arızaları önlemek için uzman ekipleri ile hizmet veriyorlar.

Fiber altyapı sistemini tamamladıktan sonra, abonelerine, yeni hizmet kampanyaları sunmaya başlamıştır. Türk Telekom aboneleri, hızlı ve kesintisiz internet erişimleri sağlayabilmek için hazırlanan avantajlı kampanyalardan faydalanmaya başlamıştır. Aboneliklerini çok önceden oluşturanlar, fiber değişim sonrasında, yeni kampanyalara geçiş yaparken, önceki kampanya koşullarını değiştirmek zorunda kalmamaktadır. Fiber değişim sayesinde, aynı ücretle daha hızlı hizmet alabiliyorlar.

Son Güncelleme: 06.06.2020 14:59