Eski televizyonu Smart TV nasıl yapabilirim?

media 355

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Eski televizyonu Smart TV özelliğine çevirmeniz için yapacağınız çok basit bir işlemdir. Ürünün HDMI özelliği varsa, Android TV Box bu sorunu çözecektir.

Eski televizyon nasıl smart tv yapılır her dönem araştırılan konulardandır. Hatta tüplü televizyon smart tv çevirme mümkün mü soranda oluyordur.

teknik destek

Ama bu soru zamanla daha az aramalara dönüşebilir. Malum yeni çıkan tv’ ler artık çok daha fonksiyonlu oluyor. Eski televizyonda HDMI girişi varsa bu işlem çok kolay oluyor. Yoksa da yine dönüştürücü aparatlar iş görebiliyor. Teknoloji haberde ara ara teknik sorunların yanında birde önemli fikirler yer almakta.

Eskiden beri ip tv cihazı şeklinde önerilerle karşılaşıyoruz. Halbuki buna artık gerek yok diye düşünüyoruz. Siz bu cihazı alıp ne yapmak istiyorsunuz dediğimde televizyonu internete bağlamak ve canlı maç yayınlarını izlemek istiyorum şeklinde cevap verenler oluyor. Bizim için bu alanı daraltan bir istek gibi duruyor. Neden daha iyisi varsa böyle bir şeyi yeterli görüyorsunuz?

Eski televizyonu yeni nesil televizyona dönüştürme

Yakın bir zamanda tv alanların çoğunun en pişmanlık duyduğu konu keşke Smart tv alaydım veya alanlarından bazılarında keşke Android olsaydı dediği oluyor. 4K’ da ayrı bir istek olabiliyor.

Önerimiz Android TV Box almanız ama kullandığınız tv’ nin girişlerini kontrol ederek duruma göre almanız. Uyumsuzluk yaşayanlar alacağı yerden öneri alabilir. Gelelim hangi markayı alayım ve hangi cihazı almalıyım sorusuna. Biz Xiaomi kullanıyoruz ve daha öncede bir modelini daha kullandık.

Öneri model olarak mi tv box s 4k alabilirsiniz. Kalite olarak fiyatına göre çok iyi diyebiliriz. Her ne kadar bu aralar fiyatında bir anda artış olduysa da yinede değer. 

Ürün özelliklerinde detaylar;

  • Görüntü kalitesi 4K / 1080p / 1080i ve gerçekten kaliteli bir görüntü sunuyor
  • USB ve HDMI gibi girişler var
  • İşletim sistemi olarak Android kullanılıyor. Sürüm olarak en son Android 9.0 geldi
  • Çok sayıda uygulama yüklemeye desteği var
  • İnternette kolay şekilde dolaşabilirsiniz
  • Sesli asistan ile aramalarınızı sesli komutlarla yapabilirsiniz
  • Şık ve kullanışlı bir kumandası var
  • Arayüzü yeni smart tv ile aynı

Eksi tarafları var mı derseniz çok az diyebiliriz. Yani verdiğiniz paraya göre diyebiliriz. Uzun süre açık kaldığında sesli komut geç algılıyor ve aksamalar olabiliyor. 

Eski televizyonu smart tv yapma
Eski televizyonu Smart TV nasıl yapabilirim?

Eski televizyonu Smart TV nasıl yapılır?

Eski televizyonu Smart tv ‘ ye nasıl çevirilir sorunuzun cevabını aşağıdaki satırlarda bulacaksınız. Dikkat etmeniz gereken hususlara uymanız önerilir.

Eskiden beri gelen sorunlardan biri eski televizyonu Smart tv yapmak için neler gerekli sorusu şimdilerde tek bir cevap yeterli olabiliyor. Çıkan cihazlarla çok kolay yapılabiliyor. Tabi televizyonun girişleri önemli faktörlerden biri diyebiliriz. Ama bunun içinde çözüm yolları bulunuyor. Dönüştürücüler çok iş görmekte. Scat girişini usb ve hdmi dönüştürülebiliyor.

Eski tv’ ye ip tv cihazı alma öneriler mi?

2 yıl öncesine kadar çok sayıda ip tv cihazıyla karşılaşıyorduk. Şimdilerde yerini Android tv box’ lar aldı diyebiliriz. Bu cihazlar aynı zamanda televizyonu Smart tv’ ye dönüştürüyor. Yani bu cihaz varken diğeri bence lüzumsuz oluyor. Hemde aynı işlemi bunla yapabiliyorsunuz. IP tv uygulamasını Google Play’ dan yükleyip diğerine göre daha kolay kullanım imkanı sunuluyor.

Hangi cihaz alınmalı?

Hangi cihazı alayıp diyenlere keseye göre Xiaomi önerebiliriz. X96 Mini tercih edenlere bir kaç uyarımız olacak. Bu cihazların yavaş çalıştığını ve yetersiz donanıma sahip olduğunu belirtebiliriz. Her açıdan yetersiz denilebilir. Şimdi az sorun yaşayan ileride sık karşılaşacağı çok sorunlar olacaktır. Önerimiz tv box s 4k modelinin alınması olacak.

Öneri cihazı biz ara ara takip ettik ve bir kampanyayla uygun fiyata aldık. Aldıktan kısa bir ay içerisinde baya bir fiyat farkıyla karşılaştık. Şu an satış aralığı yine de alınabilir cinsten. Yeni bir televizyon almaktansa bu yöntem daha iyi olabiliyor.

Cihaz güncelleme desteği nasıl?

Cihaza gelen en son sürüm Android 9.0 olduğunu belirtelim ve şu an için güncelleme desteği devam etmekte. Diğer çok sayıda cihazın Google’ dan aratıp indirilen ROM ile manuel yüklemek gerekebiliyor. Zaten box s modeline baktığınızda görünüşü dahi kalitesini yansıtıyor. Hele kumanda tsarımı gayet şık diyebiliriz. Sesli asistan özelliği de çok işe yararmakta.

Eski televizyon Smart TV nasıl yapılır
Eski televizyonu Smart TV yapma

Eski televizyonu Smart TV nasıl yapılır sorusunun yanıtı buraya kadar.

teknik destek

Bir yanıt yazın