Facebook HTML 5 Kullanımına Başlıyor HTML 5 Nedir

media 2695

Son güncelleme 8 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook HTML 5 nedir? Google Chrome, İnternet Explorer ve Molzilla Firefox HTML 5 destekliyor mu? Hangi tarayıcılar HTML 5 uyumlu. Uyumlu mu uyumsuz mu?

Google Chrome, İnternet Explorer ve Molzilla Firefox HTML 5 destekliyor mu? Hangi tarayıcılar HTML 5 uyumlu. Uyumlu mu uyumsuz mu?

Facebook artık videolarda Flash kullanmayacak. Flash Player, kalktı kalkacak derken Facebook kendi platformunda ipini çekti. Artık Facebook Flash kullanmayacak. HTML 5 teknolojisi çok uzun süredir gündem de olmasına rağmen bir türlü yaygınlaşmamıştı. Ama Facebook’ un attığı adımlar artık yavaş yavaş çözülmeler başlayacak.

teknik destek

Facebook web sitesinde paylaşılan videolar Flash yerine HTML 5 teknolojisini kullanacak. HTML 5 teknolojisi işletim sistemi gözetmeden tüm sistemlerde ve cihazlarda çalışacak. Ama bazı uyumsuz tarayıcılar için Facebook HTML 5 destekli tarayıcıya geç yönünde kullanıcısına uyarı yapacak.

Ek olarak HTML 5 desteği tüm bilinen tarayıcılarda yaygın olarak kullanılabilecek. Google Chrome, Molzilla ve İnternet Explorer gibi. Son yıllarda Facebook sitesinde izlenen videolar neredeyse youtube’ ye rakip olacak şekilde ilerlemektedir. Bu yaptığı hamle ile video izleme oranını artırabilir.

Google Chrome, İnternet Explorer ve Molzilla Firefox HTML 5 destekliyor mu?

HTML5 nedir nasıl kullanılır: internetin çekirdek teknolojilerinden HTML işaretleme standardının beşinci sürümüdür. Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Opera tarayıcılarının güncel sürümleri tarafından kısmen desteklenmektedir. Kısaca H5 Google Chrome ve Safari tarayıcılarının güncel sürümleri üzerinde deneme aşamasında da olsa çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır. Günümüzde kullanılan HTML 4.1 sürümü, CSS desteğiyle ne kadar düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın yine de fazladan yazılan kodların işlevselliği bozduğu bilinmektedir. Bu yüzden HTML 5 bu ihtiyaçları karşılamak adına geliştirilmeye başlanmıştır. Video paylaşım sitesi Youtube, deneme aşamasında HTML5’i kullanıcılarına sunmaktadır.

HTML5 kullanmak aynı zamanda UI (kullanıcı arabirimi) mühendislerinin ve back end (sunucu uygulama) geliştiricilerinin sadece tek codebase kullanımından yararlanabiliyor olmaları demektir. Yapının temelleri aynı kalsa da, her platforma entegre edilmiş back end layerlar ve görüntüler olabilecektir. Bu, birbirine bağlı bir ürün tecrübesinin yaratılmasına yardım eden ürün çizgisinin karşısında, gelişimin yayılma sürecini hızlandırmaktadır.

Ses veya film etiketleri gibi birçok spesifik yönleriyle birlikte kullanılması gereken HTML 5, sadece bir biçimleme dili olmasından ziyade web uygulamaları yaratmakta da kullanılabilmektedir. CSS3 ve JavaScript ile birleştirmek çok daha güçlü uyumlu ve sağlam uygulamaları mümkün kılmaktadır.

HTML5 video oynatıcı programları bulunmaktadır. Google‘ den HTML5 video oynatma programı yazarak aratabilirsiniz. Windows XP, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, iOS iPhone ve Android desteği bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 04.03.2017 02:00