Boot Camp ile Mac' de Windows 10 yükleme

media 1248

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Microsoft' un Windows 10 sistemi şu an için sorunsuz çalışmakta. İlk çıktığında donma sorunları ve kilitlenmesi sorunları sık sık görünmekteydi. Peki Macbook' ta Windows 10 nasıl kullanılır?

Windows 10 (on) işletim sistemlerini kullanabilmeniz için, Boot Camp sistemleriyle yüklenmiş sürücülere ihtiyacınız bulunuyor. Bu yazılım Boot Camp Yardımcısı bölümünü kullandığınız an otomatik olarak indirilmeye başlanır. Boot Camp, desteklenmiş olan bir Mac cihazıyla kullanıldığı zaman, Windows 10 Pro’nun 64 bit ve Windows 10 Home sürümlerini destekliyor. Windows 10 işletim sistemi, Microsoft’tan ISO dosyalarını ve USB flash sürücüleri ile edinilebilir. 

teknik destek

Mac cihazlarınıza Windows yüklemek istiyorsanız Windows 10 yükleyicisinin altmış dört bit sürümüne ait ISO belgelerine ihtiyacınız bulunuyor. USB flash sürücülerinin sürümünü satın almışsanız, Microsoft’tan ISO indirebilirsiniz. Ayrıca flash sürücünüz ile beraber gelen Windows yükleme anahtarlarını kullanabilirsiniz. Windows’u ilk kez yüklüyorsanız, kullanmış olduğunuz Windows yükleyicisinin tam yüklemeye uygun olmasından emin olmanız gerekiyor.

Boot Camp ile Mac' de Windows 10 yükleme

Mac windows 10 kurulumu 

Yeni bir Windows 10 işletim sisteminin yüklemesini gerçekleştirme: Mac cihazlarınıza Windows’u ilk defa yüklüyorsanız aşağıda yer alan adımları izlemeniz gerekiyor. Windows 10 işletim sistemini destekleyen bir Mac cihazı kullandığınızdan emin olabilmek tam işlemleri takip etmeniz gerekiyor. Mac firmware, MacOS ve Boot Camp Yardımcısı sürüm versiyonlarının güncel olduğundan emin olabilmeniz için yazılım güncelleme işlemlerini kontrol etmeniz gerekiyor.

Destekleyen cihazlar: MacBook Pro (2012 ve sonrası), MacBook (2015 ve sonrası), MacBook Air (2012 ve sonrası), iMac (2012 ve sonrası), iMac Pro (2017), Mac Pro (2013 Sonu), Mac mini Server (2012 Sonu) ve Mac mini (2012 ve sonrası) cihazları Windows 10 işletim sistemini destekleyen Mac cihazları içerisinde yer alır.