General Mobile 5 Plus 3G – 4.5G internet ayarları nasıl yapılır

media 2366

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

General Mobile 5 Plus telefon modellerinde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom modellerinde 4.5G, 4G (LTE) ve 3G internet ayarları nasıl yapılır? Mobil veri ayarları.

Ülkemizde mobil sektöründe varlık gösteren markalardan biride General Mobile firmasıdır. General Mobile çıkardığı telefon modelleri ile ülkemizde en çok satan telefon markaları arasında yer almaktadır. Bu haberimizde General Mobile 5 Plus  modelinde 4.5G veya 3G internet kullanımının nasıl yapılacağını yayınlayacağız. GSM hattınıza tanımlı internet paketlerini kullanabilmke için aşağıda resimli olarak anlatımını yaptığımız adımları takip ediniz. 

teknik destek

General Mobile 5 Plus internet ayarları nasıl yapılır

İlk olarak telefonunuzda var olan uygulamalara ulaşınız. Eğer telefonunuzda kilit ekran şifreniz bulunuyorsa kilit ekran şifrenizi girerek aşağıdaki ekrana ulaşınız. Daha sonra açılan ekrandan general mobile 5 modelinde uygulamalara ulaşabileceğiniz aşağıda mavi kutucuk içerisine aldığımız simgeye tıklayınız.

General Mobile 5 Plus 3G - 4.5G internet ayarları nasıl yapılır

Bu işlemin ardından telefonunuzda var olan bütün uygulamaların simgelerini göreceksiniz. Buradan ise ayarlara ulaşabileceğiniz çark şeklinde olan ayarlar simgesine tıklayınız.

General Mobile 5 Plus 4.5G internet ayarları

Ayarlar simgesine tıkladığınızda ise telefonunuzda var olan ayarları yapabileceğiniz seçenekler karşınıza gelecektir. Buradan Diğer başlığı altında yer alan seçeneklere ulaşabilmek için “Diğer” yazısına tıklayınız.

General Mobile 5 Plus 3G internet ayarları nasıl yapılır

Diğer başlığı altında ise hücresel ağlar yazısına tıklayınız. Burada ayrıca diğer bağlantı türlerinide görebilirsiniz. 

General Mobile 5 Plus turkcell internet ayarları

Hücresel ağ ayarları başlığı altında yer alan APN’leri düzenleyebileceğiniz Erişim noktası adları yazısına tıklayınız.

General Mobile 5 Plus vodafone internet ayarları

Bu ekranda ise telefonunuzda yüklü olan APN’leri göreceksiniz. Eğer aşağıdaki ekranda kullandığınız GSM hattın aiat APN bulunmuyorsa eklemek için sağ üst köşede var olan artı işaretine tıklayınız.

General Mobile 5 Plus Türk telekom internet ayarları

Artı işaretine tıkladığınızda ise erişim noktasını düzenle ekranı karşınıza çıkacaktır. Buradan yapmanız gereken ilgili bölümleri cep telefonu hattınıza göre dondurmanızdır. Örnek olarak Turkcell hattına ait bilgileri paylaşalım; Ad: Turkcell Internet APN: internet Proxy, Bağlantı noktası, Kullanıcı adı, Şifre, Sunucu ve MMSC bölümlerini ise olduğu gibi bırakınız. 

vodafone internet ayarları

Yukarıda girdiğiniz APN ayarlarının telefonda aktif olabilmesi için sağ üst köşede yer alan simgeye tıklayarak açılan seçeneklerden kaydet tuşuna basınız.

internet ayarları


Android One 4G Verileri Yedeklemek ve Sıfırlamak

Android One 4G Verileri Yedeklemek ve Sıfırlamak

Android One 4G Ekranı TV'ye Yansıtmak Aktarma

Android One 4G Ekranı TV'ye Yansıtmak Aktarma

General Mobile 4G Android One ekran görüntüsü almak

General Mobile 4G Android One ekran görüntüsü almak
Son Güncelleme: 16.03.2017 21:12