Ubuntu VLC video player nasıl yüklenir?

Ubuntu VLC video player nasil yuklenir

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Ubuntu VLC video player yüklemek için kullanacağınız komutlar çok eskiden kullanılan yöntemlerden birini içerikte paylaştık. Bilgilerin güncel olmadığından dolayı herhangi bir problemde güncel içerikleri kontrol ediniz. İşletim sistemi ve program sürümlerine göre değişmesi mümkün.

Çoğunluğun video izlemek için kullandığı favori medya oynatıcısı VLC, 2.2 Weathermax adlı sürümü ile yayınlandı. Yazının ilerleyen kısımlarında Ubuntu VLC Player nasıl yüklenir anlatacağım. Ubuntu VLC Player yükleme işleminden bahsetmeden önce VLC 2.2’nin özelliklerinden biraz bahsedelim.

teknik destek

VLC, eklentiler yardımıyla birçok özellik kazanabiliyor. Önceden bu eklentileri yüklemek için uzman olmak gerekiyordu. Artık öyle değil. Menüye entegre ayarlar kısmından tek tıkla eklentileri rahatlıkla kurabileceğiz. Yeni gelen bir diğer özellik ise “Kaldığım yerden devam et” seçeneği. Bu sayede daha önce izlerken yarım kalmış videolarınızı tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam ederek izleyebilirsiniz.

Ayrıca akıllı telefon ve tabletlerimiz ile kaydettiğimiz videoları da otomatik olarak çeviriyor. Kafamızı sağa yaslayıp videoları izlemek zorunda kalmayacağız. Son olarak eklenen 3 yeni video efekt sayesinde can sıkıntımızı giderebileceğiz. Eski film, VHS kaset ve donmuş görüntü efektleri yeni sürümde karşımıza çıkıyor.

Ubuntu VLC player yükleme

VLC 2.2’yi Windows, Mac, Linux ve mobil platformlar için (Windows Phone, Android ve iOS) ücretsiz olarak indirip yükleyebilirsiniz.

Ubuntu kullanıcıları ise resmi VLC PPA’sı sayesinde indirip kurabilirler. Bunun için konsoldan sırasıyla

sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo apt-get update && sudo apt-get install vlc

komutlarını vermeniz yeterli. VLC 2.2 sisteminize yüklenecek.

Şimdiden VLC 3.0 dedikoduları yayılmaya başlandı. Şimdiden Chromecast desteğinin geleceği ve Wayland görüntü üzerinde performans iyileştirmelerinin yapılacağı söyleniyor.

İşlemler sırasında yükleme hatası ya da kurulum sonlandırıldı şeklindeki uyarılarda sisteminizi yeniden başlatınız.

Ubuntu VLC video player
Ubuntu VLC video player nasıl yüklenir
teknik destek