Instagram hesabım geçici olarak kilitlendi ne yapmalıyım

instagram hesabim gecici olarak kilitlendi ne yapmaliyim

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram hesabım geçici olarak kilitlendi ne demek şeklinde aramalarla karşılaşıyoruz. Geçici kilitlemelerde ne yapmalıyım sorunuza yanıt vermek için bazı önerilerimiz olacak.

Bir dönem sık hesap kilitlenme sorunlarını görürdük. Şüpheli görülen durumlarda önlem amaçlı bu yola gidilirdi. Şimdilerde bu durum çok hassas değil. İçerikte kilitlenmelerle ilgili olası sebeplerden ve çözümde ne gibi adımlar atılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

teknik destek

Bahsi geçen sorunun detayında esasen kilitlenmesinden sonraki oluşan sıkıntı gündemde. Kişi ya hesabına ulaşamıyor ya da ilgili doğrulama işleminin düzgün şekilde yapılamadığından şikayetçi. Yani kod gelmiyor ya da ilgili ekran açılmıyor gibi olası seçenekleri sıralayacağız.

Instagram geçici olarak kilitlendi sorunu

Geçici hesap kilitlenmelerinde olası sebeplerin bir listesini yapacağız. Bunlar genelde sık görülenlerden oluşmakta.

Geçici hesap kilitlenmeye sebep olan nedenler şunlardır:

  • Şüpheli oluşan tüm davranışların bir sonucu olarak görülen yaptırımlardır. Örnek sürekli yanlış şifre denemesinde bulunan kişilerin aşırılığı bir önlem olarak karşımıza çıkar. Ya da şüpheli sistemlerden oturum açılmaya çalışılması.
  • Hesap bilgilerinde önemli değişimlerin peş peşe yapılması.
  • Ağın aşırılık kavramına göre aynı zamanlarda sürekli tekrar eden denemeler.
  • VPN kullanımlarında oluşan riskler.
  • Yaşı tutmayan hesaplara uygulanan kısıtlamalar. Bazen şikayetlerden dolayı bir kilit uygulanır ve kişinin hesabını doğrulaması istenir.
  • Çoklu hesap kullanıcılarına uygulanan yaptırım.
  • Topluluk kurallarına uymayan kişilerin hesaplarının kısıtlanması.

Hesabın kilitlenmesine giden süreçler

Bu sorunla bu aralar bir kaç kullanıcı sorun yaşadığını belirtti. Bizde genel bir açıklama yapalım dedik.

Bir diğer sorun ise “Hesabında şüpheli hareketler saptadık” uyarısı. Bu durumla karşılaşıldığında hesabınız kilitlendi ve yanlış yapıldığını düşünenler için itiraz edebilecekleri sorun bildirim seçeneği sunuluyor.

Bu makale bilgi amacı taşımakta ve geliştiricinin bu sorunlarla ilgili pek bir seçenek sunmadığını belirtelim.

Hesap kilitlendikten sonra şifre sıfırlamada tekrar bir hata mesajı ile karşılaşabiliyorsunuz. Sorun oluştu diyerek çıkan bu mesajla hesaba erişimi kaybediyorsunuz.

Bu hata başlı başına bağımsız bir sorun diyebiliriz. Normalde bu tek başına çıkan bir mesaj olarak karşılaşıyorduk. Son zamanlarda farklı hatalarla karşımıza gelebiliyor.

instagram hesabim gecici olarak kilitlendi 1
Instagram hesabım geçici olarak kilitlendi ne yapmalıyım
instagram hesabim gecici olarak kilitlendi 2
Instagram kilitlendi ne yapmalıyım

Instagram hesabım geçici olarak kilitlendi çözümü

Burada yaptığımız bir sıralama var. Kesin şu işlemlerle çözülecek diye bir cevabı bulunmuyor. Ama önerilerimiz bir ihtimalle çözüm sağlayacak.

Çözüm sağlayacak önerilerimiz şunlardır:

  • Gün içerisinde kullanmadığınız bir internetten ve farklı bir cihazdan deneyelim. Bu işlemleri bilgisayardan da yapalım belki bu hatalar gelmez.
  • VPN kullananlarda sorun çıkması normal. VPN’ i kapatın ve kablosuz bağlantı yapanların modemlerini yeniden başlatması gerekiyor.
  • Telefonda tarih ayarının yanlış olması buna benzer hataların çıkmasına neden olur. Varsa gerekli düzenlemeyi yapın.
  • Hesapta şüpheli bir davranış algılanmışsa ek doğrulamalar sorunu ortadan kaldırır. Örnek eklenme alanı açıldığında ekli olmayan mail veya telefon numarasının eklenmesi.
  • Kullanıcı bilgilerinin doğru olmaması yine yaptırıma uğramaya sebep olur. Gerekli düzenleme ekranı çıkıyor ise kişisel bilgilerinizi düzenleyin.
  • Aşırı yapılan herhangi bir eylem bunu sebep olacağından dolayı bir süre hiç bir şekilde hesabınıza girmemeye çalışın.
  • Şikayetler sonucu haksız olduğunuz bir durum varsa erişiminiz kısıtlanır. Artı sakıncalı paylaşımlar yaptıysanız hesabınız kilitlenir.
  • Bir bilgisayarda tarayıcının bir sekmesinde instagram’ a kayıtlı mail hesabınızın oturumunu açık bırakın. Diğer bir sekmede ise instagram.com sayfasından şifre sıfırlamayı başlatın. Açık olan oturumu algıladığında direk yeni şifre girme ekranı çıkacak. Yeni şifreden sonra oturumunuz açılması gerekir diye düşünüyoruz.

Hesabım geçici olarak kilitlendi ne yapmalıyım şeklinde yardım isteyenlere cevap olarak bu makaleyi hazırladık. Bir başka içeriğimiz Instagram akış yenilenmeli yazısına da göz atmayı düşür müydünüz? 

teknik destek