Facebook Messenger Rooms ses ve görüntü gelmiyor gitmiyor

media 390

Gelecek ayı içerisinde Facebook Messenger Rooms adlı bir uygulama hayata girecek. Şimdiden toplu arama yapamıyorum, ses gitmiyor ve görüntü gelmiyor diyebiliriz.

teknik destek

Video konferansı için kullanılan bu uygulamada görüntülü aramada görüntü ve ses gitmiyor gelmiyor sorunu yaşanabilir. Çoğunlukla bu işler böyle oluyor. İlk çıkan bir hizmet oturana kadar bir dizi sıkıntılar çıkarır. Sonrasında ise kronik hataları devam eder.

Facebook Messenger Rooms, görüntülü görüşme ses gelmiyor ve görüntü gelmiyor durumu bazen birbiriyle bağlantılı olabiliyor. Karşı tarafın görüntüsü gelmiyor veya görüntüm karşı tarafa gitmiyor diyenler için ayrı ayrı önerilerimiz olacak. Ama öncelikle sıkıntı hangi taraftan kaynaklı bunun incelenmesi gerekiyor.

teknik destek

Facebook’ un şuaralar virüs sıkıntısını kullanarak kolay yoldan bir kitleye ulaşacağını düşünüyoruz. Mevcut WhatsApp uygulamasında yapamadığı çok sayıda görüntülü görüşme sayısını bu hizmetinde vermeyi planlıyor. Açıklamaya göre 50 kişi aynı anda görüşme yapabilecek.

Messenger Rooms görüntüm gitmiyor

  1. Bir başkasıyla deneme yaptınız mı? Belki kişiyle alakalı bir sıkıntı olabilir.
  2. Uygulamanın kamera izinleri ve ses izinleri verildi mi?
  3. Başka bir uygulamayla test etttiniz mi?
  4. Anlık yoğunlukla alakalı olabilir.
  5. İnternet yoğunluğu veya bulunduğunuz bölgede yetersiz altyapı nedeniyle hız sorunu görülebilir.
  6. Veri aktarımında bağlantı kopmaları olabilir.
  7. Yazılım ve uygulama uyumsuzlukları sıkıntı çıkarabilir.
  8. Cihazınızda yeteri kadar rahat hareket edilebilecek boş alan olamaybilir.
  9. Telefonun nadirde olsa uyum sağlamadığı görülebiliyor.

Messenger Rooms ses gitmiyor gelmiyor

  1. Başka cihazla denenmesi.
  2. Başka bir kişiyle test etmeniz.
  3. Kulaklık kullanarak bakılması.
  4. Kamera izinleri ve uygulama ayarlarının yapılandırılması.
  5. Koruma yazılımı varsa pasif yapılması.
  6. Hem ses sıkıntısı için hem görüntü için güncellemelerin yapılması ve yazılım yüklemek gerekebilir. Bazen donanım değişimi yapılarak çözüldüğü görülebiliyor.

Uygulamaların kısa sürede yeni sürümleri çıkabiliyor. Bize göre bir çok sorun için peş peşe sürümler çıkacaktır. Yeni bir sürümle belki sıkıntını çözüme kavuşacaktır.

Telefon ayarlarının sıfırlanmasına göre fabrika ayarına döndürmek gerekebilir. Örnek iPhone’ da tüm ayarları sıfırlama ve ağ ayarlarının sıfırlanmasıyla alakalı seçenek bulunuyor. Bir Xiaomi gibi Android cihazın farklı yapılandırması olabilir. Samsung telefonda ise kendi koruma uygulamasının çok sayıda engelleme faktörü olduğu biliniyor. 

Facebook Messenger Rooms ses ve görüntü gelmiyor gitmiyor

Son Güncelleme: 12.05.2020 13:06