Facebook cep telefonuma onay kodu gelmiyor 2019

media 1899

Yeni Facebook hesabınızı oluştururken veya var olan hesabınızın cep telefon numarasını değiştirirken onay kodu alamıyorsanız bu haberimize bir göz atınız.

teknik destek

Sosyal medya araçları içerisinde en çok kullanılanlardan biride facebook‘tur. Facebook şirketinin şuan milyonlarca üyesi bulunmaktadır. Facebook bu üyelerine ait hesaplarının güvenliğini sağlayabilmek için bazı yöntemler geliştirdi. Bu yöntemlerden biride cep telefonu numarasına gelen onay kodudur. Peki onay kodu nedir ?

Facebook şirketinden hesap aldığınızda üyelik sırasında şirket sizden cep telefon numarası istemektedir. Fakat facebook herhangi bir numara değil size ait bir telefon numarası istemektedir. Bunun bazı sebepleri var. Facebook telefonun size ait olduğunu ispatlayarak hesabınızın başına olumsuz bir durum geldiğinde hesabınızı geri almanızı sağlayacaktır. Bundan dolayı hesabınıza ait numara size ait olmalıdır. Facebook bunuda cep telefonunuza gelen onay kodu ile sağlamaktadır. Üyelik aşamasında vermiş olduğunuz cep telefonuna facebook onay kodu göndererek bu kodu ilgili alana girmenizi isteyecektir. Bu işlemi yaptığınızda hesabınızın güvenliğini sağlamış olacaksınız. 

teknik destek

Peki vermiş olduğunuz cep telefon numarasına onay kodu gelmesse ne yapmalıyız. Eğer cep telefon numarası ile sorun yaşıyorsanız aşağıdaki başlığımızın altında yer alan sebeplere bir göz atınız. Eğer bunlardan biri sizde mevcutsa onay kodu alamayacaksınız.

Facebook kod gelmiyor başvurusu

  • facebook.com/help/contact/283958118330524
  • facebook.com/help/contact/352512044767949

Aşağıdakileri yaptıktan sonra yukarıdaki bağlantılarla sorununuzu iletiniz ve geri dönüşü bekleyin. Olursa kısa sürede dönüş olmazsa 3-4 gün aralıklı tekrardan formları dordurabilirsiniz. Bu işlemlerin garantisi yok ve yardım taleplerinizden önce bu işlemleri yapmış olmanız gerekiyor. Tabi beklemenizde gerekmekte.

  • Hesap doğrulamasındaki formda kullanılan operatörü yazmanız gerekiyor
  • Eğer kod telefona gelmiyorsa numarayı yazınız
  • Ülke seçimini yapın
  • Hatanın mesajını seçin
  • İlave bilgi olarak sorunun varsa detaylarını belirtebilirsiniz

Kod gelmiyor başvurusu

Facebook cep telefon numarasına onay kodu gelmiyor

Facebook cep telefon numarasına onay kodu gelmiyor

  • Bu alana numaranızı doğru yazdığınızdan emin olunuz. Telefon numaranızın başına karakter yani +,- veya numaranın başına sıfır koymayınız. Eğer bu alana yanlış bir numara girişi yaptıysanız numaranızı güncelleyebilir ve SMS’i tekrar alabilirsiniz.
  • Eğer numaranızdan eminseniz tekrar aynı numaraya kod isteyiniz. Gelen kodu deneyiniz. Kod alım sınırına ulaştığınızı bildiren bir uyarı aldıysanız bir kaç gün sonra tekrar deneyiniz.
  • Eğer web sitesi üzerinden kod alımı yapamıyorsanız telefonunuzun mesaj bölümüne “Fb” yazarak 3223’e gönderiniz. Eğer bu numara geçerli değilse facebook sayfasında yer alan ülkenizin kodunu bularak o numaraya SMS gönderiniz.
  • Kod almama sorunu her zaman facebooktan kaynaklanmamaktadır. Bazende kullanmış olduğunuz GSM hattından da kaynaklanabilir. Eğer böyle bir sorun varsa hattınızın müşteri hizmetleri ile görüşünüz. Bazı ülkelerde ise gsm hattınızdan kaynaklı olarak SMS gönderimi 12 saat sürebilmektedir.
  • Eğer yukarıdaki işlemler sonucunda yinede numaranız ile hesap oluşturamıyorsanız e-posta hesabınızla Facebook hesabı oluşturunuz.

Facebook kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır 2019

Facebook kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır 2019
Son Güncelleme: 17.01.2020 10:34