Galaxy Tab S4 özellikleri

media 3

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung firmasının tablet sektöründe çıkardığı Tab serisinin son modeli yakında kullanıcılar ile buluşacak. Peki yeni gelecek tabletin ne gibi özellikleri bulunacak ?

Tablet sektörü de akıllı telefonlarda olduğu gibi bir çok markayı bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle oyunların mobil sektöre kaymasından sonra tabletler artık ayrı bir değer kazanmaya başladılar. Tablet sektörü aslına bakarsanız telefon markalarından daha fazla markayı bünyesinde bulundurmaktadır. Fakat her model ne yazık ki istenilen kalite düzeyinde olamamaktadır. Bu haberimiz de bu sektöründe önde markalarından biri olan Samsung’a ait son tableti sizlere tanıtacağız.

teknik destek

Samsung firması 2018 yılında çıkaracağı amiral gemisi Galaxy S9 modelini kullanıcılar ile buluşturduktan sonra diğer telefon modellerinin Android Oreo güncellemesini tamamladı. Firma  bu işlemlerin tamamlanmasından sonra şimdide tablet serisi olan Tab 4 ile ilgili çalışmalarını tamamlamaya hazırlanıyor.

Firmanın üst düzey tablet serisi ünlü test sitesi GFXBench’e SM-T835 numarası ile kaydedildi. Ayrıca firmanın bu yeni tabletini WİFİ Alliance onaylatması uzun zamandır durulan tablet dedikodu piyasasını yeniden canlandırdı.

Galaxy Tab S4 teknik özellikleri

Galaxy Tab S4 özellikleri

Yukarıda sizlere anlattığımız sızıntılardan sonra birde Galaxy Tab S4 modeline ait Geekbench skoru yayınlandı. Geekbench 4.2 sürümü ile yapılan testte tablet tek çekirdek testinden 1895 puan alırken çoklu çekirdek testinde ise 6362 puan aldığını görüyoruz.

Bu testlerden tabletin işlemci özellikleri detaylı olarak açıklanmasa da cihazda Andreno 540 grafik birimi kullandığını görüyoruz. Bu grafik biriminden tabletin işlemcisini rahatlıkla tahmin edebiliriz. Galaxy Tab S4 modelinde firma Qualcomm’un Snapdragon 835 işlemcisini kullanacak gibi. Ayrıca 4 GB ram kapasitesi bulunan tablete firma 6 GB depolama alanı kullanacak.

10.5 inç büyüklüğünde olan ekranın çözünürlüğü ise 2560 x 1600 piksel olacak. Kamera olarak ise tablette firma arka kamerada 12 megapiksel, ön kamerada ise 8 megapiksel çözünürlükte kameralar kullanacağı gelen iddialar arasında yer almaktadır.

Tablet Full HD video kayıt imkanını kullanıcılarına verecek. Tablet kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile karşımıza çıkacak. Ayrıca telefon görüşmelerinin yapılabilmesi ve hücresel bağlantı ile internet bağlanabilmesi için SIM kart yuvası da bu modelde yer alacak.

Son Güncelleme: 23.05.2018 03:07