Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Wordpress Hata Oluştu Çözümü

Veritabanı bağlantısı kurulurken Wordpress hata oluştu

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Veritabanı bağlantısı kurulurken Wordpress hata oluştu sorununa yönelik uygulanacak adımların zaman zaman değişkenlik göstereceğini belirtelim.

Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu Uyarısı

Genelde Wordpress tabanlı sitelerde görülen veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu sorunu site ya da hosting (sunucu) kaynaklı olabiliyor.

Bu sorunun öncelik çözüm adımlarından biri sıkıştırma eklentisi kullanma önerim WP Super Cache diğer eklentiler ya uyumsuz çalışıyor yada ileride siteye zarar verebiliyor.

İkinci öneri sunucu firması ile görüşüp mysql ve bazı ayarların yapılması.(değerlerin yükseltilmesi)

Veritabanı bağlantı hata uyarısı geldiğinde yanında tamir et yazısının gelmesini istiyorsanız bu kodu define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true); “wp-config”‘in içinde en alt satıra kayıt etmeniz yeterli. Eğer onar seçeneği gelmezse http://www.site adı/wp-admin/maint/repair.php adresi ile yapabilirsiniz.

Alternatif veritabanı onarım eklentisi wordpress.org/plugins/wp-cleanfix kullanabilirsiniz.

Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hatasına Yönelik Öneri

Veri tabanı hatasına sık düşülme nedenleri daha çok kullanılan hosting’ in yetersiz kalması ve kullanılan tema ve eklentilerle alakalı oluyor. Öncelikle kullanacağınız hosting kesinlikle litespeed hizmeti vermeli. Kullanacağınız tema da daha sade olması ve gereksiz eklentilerden kurtulmanızı öneriyoruz.

Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Wordpress Hata Oluştu Çözümü
teknik destek

Bir yanıt yazın