Quake TW1974H1 Modem Kurulumu

media 574

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Quake TW1974H1 Modem Kurulumu, Quake TW263R Modem Ayarları, Quake PTI810s Modem Ayarları. IP adresi ve şifresi

Adım 1: Internet tarayıcınızı açınız ve adres çubuğuna “192.168.1.1” yazınız.

teknik destek

Adım 2: Şifre ve kullanıcı adınızı gireceğiniz ekran açılacaktır. Kullanıcı adınızı (varsayılan kullanıcı adı “admin”) ve şifrenizi (varsayılan şifre “1234”) girerek OK butonuna basınız.Adım 3: Listeden “Maintenance“ > “Firmware“ seçiniz.

Adım 4: “Browse…” butonuna tıklayarak bilgisayarınızda “ras“ dosyasının bulunduğu yeri belirtiniz ve “UPGRADE“ butonuna tıklayınız. (“ras“ dosyasını indirmek için tıklayınız)

Adım 5: “OK“ butonuna basınız.

Adım 6: RESET butonuna en az 8 saniye süre ile basılı tutunuz ve daha sonra bırakınız.
Adım 7: Tekrar internet tarayıcınızı açınız ve adres çubuğuna “192.168.1.1” yazınız.
Adım 8: Şifre ve kullanıcı adınızı gireceğiniz ekran açılacaktır. Kullanıcı adınızı (varsayılan kullanıcı adı “admin”) ve şifrenizi (varsayılan şifre “1234”) girerek OK butonuna basınız.

Adım 9: Yeni F/W versiyonunu kontrol ediniz.

Quake ADSL modem kullanıyorum. Port açmak için nasıl bir işlem yapmam gerekiyor?
Port açmak için, öncelikle Otomatik IP adresinizi manuel olarak atamanız gerekmektedir (10.0.0.41 gibi). Daha sonra ADSL modemize bağlanarak; ADVANCE–> SPECIFIC FEATURE–> Virtual Server’a geliniz. Burada açmak istediğiniz port numarasını “Public Port Start-Public Port End- Private Port” bölümüne giriniz. 3 Bölümede aynı port numarasını giriniz. Daha sonra “Host IP Adress” kısmına IP adresinizi yazarak ADD ikonuna tıklayınız. Yaptığınız ayarları kayıt ederek çıkın. Bu şekilde port açılmış olacaktır. Görüntülü anlatım için tıklayın…

Quake Modemin sürücü cd’si içersinden hangi sürücüyü yüklememiz gerekmektedir? 
Quake modeminiz ile birlikte gelen sürücü cd’sini, CD-Rom’a yerleştiriniz. CD içersinde “CONEXANT TV, Modem, PC_Camera, USB” klasörleri bulunmaktadır, bu klasörlerden MODEM’i seçerek açınız. Modem klasörü içersinde Conexant’ı seçiniz. Conexant klasörü içersinden de cx11252 sürücüsünü seçiniz, açılan sayfadan işletim sisteminizi seçerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda yeni sürücülerin kurulum işlemi tamamlanarak modem işletim sisteminize tanıtılmış olacaktır.

Modemim sürekli hattan düşüyor, bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? 
Modeminiz çok kaliteli bile olsa bağlantı yaptığınız telefon santralindeki sorunlardan,bağlı olduğunuz hattın altyapısındaki sorunlardan doğrudan etkilenirsiniz.Bunun dışında http://modemler.cjb.net/ ve http://www.modemhelp.org/ adresindeki init string bilgilerini kullanmanız modemin daha sağlıklı bağlantı kurmasını sağlayabilir.

Modemin bağlantı kurma ve kesme işlemleri sırasında sistemde kısa süreli donmalar oluyor, neden? 
Modem üzerinde olması faydalı bazı donanımların (denetçi ve sinyal işlemcisi) modeme entegre edilmediği kartlarda bu işlemi bilgisayardaki merkezi işlemci yapar. Bu işlemin faydası modem maliyetinin düşük olması, zararı ise işlemcinin üzerine yük bindirmesidir.

AMR kartları nedir?
Modem Yükseltici (Modem Riser – MR), AMC’97/MC’97 uyumlu sistemlerde çalışan yüksek hızlı bir PC iletişim aygıtıdır. Bu yazılımsal modem ile, uzaktaki bir sisteme bağlanabilir, V.90 ve K56flex modlarında azami 56Kbps hızda bilgi alabilirsiniz.

Hardware ve Software modemler arasındaki farklar nelerdir? 
Kısaca açıklamak gerekirse software modemler (win modem) diyede adlandırılabilir. Bu modemler sadece yazılım yardımı ile çalışan ve işlemci üzerine fazlaca yüklenen modemlerdir bunlarda digital sinyal çözme işlemleri işlemci ile gerçekleşir ve yukarıdada anlatıldığı gibi işlemciye fazla yüklenir . Bu modemlerde işlemcinin en az 166 MMX olmaası gerekir . Hardware Modemlerde ise durum farklıdır . Donanım modemlerde işlemci modem tarafından fazla kullanılmaz buda bize rahat bir internet erişimi olanağı sağlar . Ayrıca internette multiplayer oyunlar bu modemlerle daha rahat oynanır.

Internete bağlandıktan hemen sonra bağlantım kopuyor ya da hiç bağlanamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? 
Öncelikle İnternet Servis Sağlayıcınızla bağlantı kurup bir arıza olup olmadığını öğrenmenizde fayda var. Eğer servis sağlayıcınızda bir sorun yoksa modeminizin portunu değiştirip yeniden kurunuz ve sürücülerini tekrar yükleyiniz. Bu durumda da bağlantı sorunlarını halen yaşamaya devam ediyorsanız Windows işletim sistemindeki “çevirmeli ağı” kaldırıp yeniden kurunuz. Bunun dışında bu problemin kaynağı analog santrallerdeki telefon hatlarında oluşmakta olan parazit sinyaller olabilmektedir. Bu istenmeyen sinyaller de bağlantınızın kopmasına neden olabilir.

Modemim 56K’yı desteklediği halde bu hıza ulaşamıyorum. Neden? 
FCC standartına göre bu hız 53Kbps olarak sınırlandırılmıştır.

Quake V.92 modem kullanıyorum. Dial up bağlantıda Bağlan komutu verdikten sonra numara çevirme işlemi sırasında İptal’e tıkladığımda sistemim kilitleniyor. İşletim sistemim Windows98. Bilgisayarımı baştan başlatmam gerekiyor. Ne yapmalıyım? 
Bu problemi yaşamamak için sürücülerinizi değiştirmelisiniz. Yeni sürücü için tıklayınız.

PTI-825 Modem sürekli hattan düşüyor
Quake PTI 825 model modem sürekli problem yaratıyorsa bunun sebebi hattan kaynaklı olabilir. Eğer internetin yoğun kullanıldığı bir saatte bu sorunlarla karşılaşıyorsanız daire içi adsl hattınızda parazit olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer modeme gelen telefon hattında en ufak bir parazit var ise modemin sürekli hattan düşmesine sebebiyet verebilir.

Quake TW1974H1-A2+ modemlerde port açma işlemi nasıl yapılır?

Quake Modemlerde Port Açmak

Quake TW-1974H1-A2+ Kablosuz Adsl Modemlerin Yapılandırılması

Quake TW-1974H1-A2+ Kablosuz Adsl Modemlerin, Wireless Ayarlarının yapılması ve Güvenlik Parolası Oluşturma İşlemleri

Country kısmından ülke seçimini yapıyoruz. Encapsulation kısmına PPPoE LLC, VPI 8, VCI 35 olarak seçip Next butonuna tıklıyoruz.

İşlemler sonrası modemde internet bağlantısının durumunu kontrol etmek için aşağıdaki adımlar kontrol edilir.

Son Güncelleme: 27.04.2017 18:50