Everest SG 1600 Modem Kurulumu (SG 1550)

media 4911

Everest modem kurulumu nasıl yapılır? SG 1600 modemde kurulum ayarları hangi bölümden yapılır? Modem üzerindeki internet adsl ışığı yanmıyor sorun nedir?

teknik destek

Everest Modem Kurulumu Nasıl Yapılır

İnternet tarayıcısına 192.168.1.1 ile modem arayüzüne giriş yapıyoruz şifre isterse admin yada ttnet vpı 8 vcı 35 kullanıcı adından sonra örnek @ttnet yazılması gerekiyor.

teknik destek

Not: Everest modem arayüzüne giriş yapamazsanız yada parola hatası verirse modemin arka tarafında reset çukur’u var toplu iğne ile en fazla 20 sn basılı tutup bırakınız.

Yukarıdaki adımları yapmanıza rağmen internet bağlantınız yoksa bunun nedenleri aşağıda yer almakta. Bu adımlar ile sorunu analiz edebilirsiniz.

  • Modem üzerinde yanan ışıklar hangileri. İnternet ışığı yanmıyorsa modem ip almıyor olabilir. (Modem ip almıyorsa resetleyip yeniden kurulum yapınız) Ya da alt yapı sorunu da olabilir. ADSL yanmıyorsa alt yapı sorunu yani internet hızmeti aldığınız yerle alakalı bir sorun.
  • Modem kabloları yanlış bağlanmış veya kısa devre olabilir. Bunun dışında bina kablolama sorunu kaynaklı olabilir. Kablolar su almış olabilir.
  • İnternet kullanıcı adını veya kullanıcı şifresini yanlış yazmış olabilirsiniz. İnternet sağlayıcınız ile iletişime geçiniz.

Everest SG 1600 modem kurulumu nasıl yapıldığını anlattığımız yazımızda bir çok aynı markaya sahip modellerde aynı işlemler yapılmakta.

teknik destek

Bir yanıt yazın