Laptop pil algılanmadı sorunu ve çözümü

bilgisayarda pil algılanmadı sorunu ve çözümü

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Laptop pil algılanmadı problemi için gerekli olan tüm basamaklar uygulanır ve bu doğrultuda işlemler yerine getirilir. Öncelikli olarak pil probleminin detaylı olarak algılanması için çeşitli nitelikleri incelenir. Her laptop için ayrı bir çalışma merkezi oluşturulur ve özellikleri incelenir. Laptop pil algılanmadı problemi için detaylı bir araştırma yapılarak uygulamalar güncellenir. Açık pencerede yer alan pil sorunu için algılama kriteri oluşturulur. Güncellenerek daha detaylı bir pil ömrü uzatılması için incelemeler yapılır.

Sorun giderici bölümü ayarlardan seçilerek uygulama esasları doğrultusunda hareket edilir. Laptop pil seviyesinin uzun ömürlü olması için birçok yöntem ve tekniğe başvurulur. Bu sayede daha sağlıklı laptop kullanımı sağlanmış olur.

teknik destek

Laptop pil algılanmadı için neler yapılır?

Laptop pil algılanmadı sorunu için öncelikli olarak güç ve sorun gidericinin çalıştırılması için düzenlemeler yapılır. Sorun giderici kısmı için ayarlar bölümüne bakılması sağlanır. Ayarlar kısmının da güncellenmesi ve yeniliklerin uygulanması esasına bağlı kalınır. Pil ömrünün uzatılması ve daha çok kullanım içeriği için çeşitli incelemeler yapılır. Rahat, hızlı ve kolay bir laptop kullanımı için farklı seçenekler arasında inceleme yapılır. Fişten çıkarılıp takılan laptop için ayrı bir güncelleme alanı oluşturulur.

Teknolojik olarak ileri seviyede adım atılması için çeşitli incelemeler yapılır ve yenilikler takip edilir. Kalıcı çözümler için geçerli olan tüm işlemler için ayrı bir kısım oluşturulur. Bilgisayar pil algılanmadı sorunu için sorun giderici kısmı açılır.

Laptop pil algılanmadı ve işlem basamakları

Laptop pil algılanmadı için yapılması gerekli görülen aşamalar mevcuttur. Ön plana çıkan pil sorunu için çeşitli güncellemeler yapılması gerekli görülür. Etkili olan çözüm yöntem ve teknikleri uygulama alanına dahil edilir. Sorun olarak belirlenmiş tüm seçenekler arasında kıyaslama yapılır ve adım atılması sağlanır.

Laptop için var olan klavyenin Windows logosu için öncelikli anahtar olarak belirlenmiş içerikler mevcuttur. Bilgisayarın ayarlar kısmında yer alan tüm içerikler incelenerek uygulama alanına geçilir. Uygulama için öncelikli güncellemeler yapılır ve bu sayede daha rahat kullanımlar tercih edilir. Rahat ve hızlı kullanımlar için pil ömrü kontrol edilir.

Aygıt yöneticisini kullanarak sorunu çözme

Laptop pil algılanmadı hatası ekrana geldiğinde bazen fiziksel sorun oluştuğu gibi bazen de aygıt yönetici tarafından ufak bir müdahaleye ihtiyaç duyulur. Bu durum sürücü veya yazılımla alakalı bir aksaklık olarak da sınıflandırmaya giriyor.

Aşağıya ekleyeceğimiz resimli anlatıma baktığınızda yaptığımız işlem donanım kaldırmaya giriyor. Bu işlemden sonra yeniden donanım taraması özelliğini kullanmadan bilgisayarı ya kapatılmasını ya da yeniden başlatılmasını öneriyoruz.

Laptop pil algilanmadi 2
Laptop pil algılanmadı sorunu ve çözümü

Bilgisayarda pil algılanmadı aygıt yöneticisi kullanımı

Windows 10 ya da Windows 11 kullanıcılarının bu alana arama kutucuğundan ulaşmaları için “Aygıt yöneticisi” yazmaları yeterli olacak.

Bilgisayar pil algılanmadı sorunu için yapacağınız işlem:

  • Aygıt yöneticisinden bulunan başlıklar arasında pil ile alakalı olan seçeneğe dokunun
  • Alt alanda bir seçenekle karşılaşacaksınız
  • Pil seçeneğine fara ile sağ tıklayarak kaldır yapın
  • Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

Bilgisayar açıldığında otomatik pil sürücüsü kurulacak. 1-2 Dakika bekleyin ve pil testini yapın. Duruma göre bilgisayarın sürücülerini güncelleyin. Ya da başka sürücü versiyonlarını deneyin.

Pil algılanmadı bilgisayar marka sorunu

Laptop pil algılanmadı aramalarında bazen Laptop batarya algılanmadı hatası olarak karşınıza çıktığı oluyor. Kullanılan sistemlerin markasına göre değişken işlemler yapılmakta. Yukarıya eklediğimiz resimli anlatımın tüm markalarda kullanıldığını belirtelim.

Değişken olan durumlar genelde çakışma gösteren diğer donanım sürücüleri oluyor. Böyle durumlarda onlarından kaldırılması gerekiyor. Ya da sürücü güncellemesine ihtiyaç duyuluyor.

Bilgisayardan ses gelmiyor sorununa yönelik içeriğimize de bakmanızı öneriyoruz.

teknik destek

Bir yanıt yazın