Texas yeni Apple kampüsü

media 1105

Apple' ın yeni kampüsü için ABD Texas' da arazi bakıyor. ABD' de Çin ticaret savaşları Apple' ı arada koymuştu. Çin' de zorunlu olarak bazı üretimleri ABD' ye taşınmıştı.

teknik destek

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin hükümetleri arasında meydana gelen ticari restleşme sonrasında, birbirleri içerisinde bulunan fabrika ve kampüslerin ileriki zamanlarda kullanımı tehlikeye girmiş oldu. Bu yüzden Huawei markası Amerika üzerindeki kampüslerini ana yurda döndürmeye başlamışken, Apple da bu harekete karşılık Çin’de bulunan kampüslerini ana vatana döndürme kararı aldı. Teknoloji devi olan Apple, bu amaçla Texas eyaleti içerisinde bulunan başkent Austin şehrinde 1 milyar dolarlık bir yatırım hedeflemeye başladı.

Yeni kampüs hakkında

teknik destek

Apple, yapacağı yeni kampüs hamlesi sayesinde, Amerika içerisinde faaliyet gösteren en büyük özel şirket işveren olmayı hedeflemektedir. Bunun için 135 dönümlük koca bir arazi bakmaya başlayan Apple, aynı zamanda 5 bin kişi istihdam etmek için gerekli şartları oluşturmaya başlamıştır. İlerleyen zamanlarda 15 bin kişiye ulaşması beklenen kampüs nüfusu, aynı zamanda başkentin ekonomik anlamda canlanmasının da en önemli yardımcılarından bir tanesi olacaktır.

Texas yeni Apple kampüsü

Hazırdaki Apple kampüsleri

Hali hazırda 90 bin çalışanı olan Apple markası, aynı zamanda Silikon Vadisi dışındaki en büyük merkezini yine Austin şehrinde açmıştır. Bu yüzde ülkede başlatılan istihdam kampanyasının en önemli savunucularından bir tanesi de, Apple olacaktır.

2023 Yılına kadar Amerika Birleşik Devletlerinde 30 bin kişiye istihdam sözü veren Apple, aynı zamanda Washington ve New York gibi temel şehirlerde de gerekli yatırımları yapmak için arazi bakma işlemine başlamıştır.

Son Güncelleme: 26.07.2019 03:21