iPhone uygulama güncellenemiyor hatası

media 201

iPhone uygulama güncellenemiyor WhatsApp uygulamasında karşımıza çıktı. Uyarı tümü için geçerli ve Apple kimliği değiştirildiğinde karşımıza çıkacaktır.

teknik destek

Aldığımız uyarı “WhatsApp Messenger başka bir Apple kimliğiyle ücret iadesi yapıldığı veya satın alındığı için sizin Apple kimliğinizle güncellenemiyor” şeklinde ve eski hesabı girmeden yüklemenin yapılmadığını belirtelim. Bu farklı bir hesap algılanmasından dolayı karşılaşılıyor.

Test için iTunes yardımı ile denenebilir ve olmazsa WhatsApp’ ı kaldırıp yeniden yüklenmesi gerekecektir. Önemli verileri olanlar mesajların yedeğini alarak tekrardan yüklemede veriler gelmezse geri yükleyebilir.

teknik destek

Paylaşımların boyutu yüksek ise iCloud’ un ücretli paketlerinden biri seçilerek işlem yapılabilir. Birde bilgisayara yüklenecek bir yazılımla da verilerin alınabileceğini belirtelim. Tabi geri atılmasında sorunsuz işlem olur mu emin değiliz.

Uygulama güncellenmiyor sorunu yaşandığında bazen bağlantıyla veya telefon sürümüyle uyumsuzluktan olmadığı görülebiliyor.

Eski Apple ID bilgilerine ulaşamayanların tekrardan uygulamanın yüklenmesi ile çözüme ulaştığını söyleyelim. Birde tamamla devam ettikten sonra WhatsApp’ ın ayarlarından yedeklemeyi çalıştırılmasını öneriyoruz. Yer yetersizliğinde mevcut eski yedeğin silinip ve nelerin yedekleneceğini seçerek sadece bu uygulamayı seçerek yeterli alana ulaşılabilir.

Şifre unutulduğunda ise telefonun faturasının olması yeterli olacak. Apple’ ın çağrı merkeziyle görüşüp işlemler için talep oluşturulabilir. 

Güncellemenin çalışmadığı diğer durumlarda:

  • Telefonun yeniden başlatılması ve yer var mıdır kontrol edilmesi.
  • İnternet erişiminde hem kablosuzla hem hücreselle girilmesi önerilir.
  • Cihazdaki hesaplardan oturumu sonlandırıp sonra tekrardan girerek deneyelim.

iPhone uygulama güncellenemiyor hatası

Son Güncelleme: 23.10.2020 14:43