iPhone silinen fotoğrafları geri getirme

media 1112

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone telefonda silinen fotoğrafları geri getirmek mümkün mü? Yanlışlıkla silinen fotoğrafları geri almak veya sildiniz sonra pişman olup kurtarmak istiyorsanız kurtarma programı.

Apple iPhone silinen fotoğrafları geri getirme: Fotoğraflar, eşsiz anların ve anıların en büyük şahitleridir. Bu yüzden de günümüz dünyasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Fotoğrafların istenilmeyen durumlarda silinmesi ve kaybolması ise çok can sıkıcı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. iPhone model telefon kullanımlarında, aslında silinen fotoğraflar için üzülmek gerekmez. Çünkü iPhone telefonlarda silinen fotoğrafların geri getirilmesi için birçok farklı yöntem vardır.

teknik destek

Silinen iPhone fotoğraflarının geri getirilmesi için Recently Deleted denenebilir. iPhone cihazlarında, iOS 8 ile beraber gelen bir özellik vardır. Aslında silinen fotoğraflar Recently Deleted klasöründe 30 gün boyunca saklanmaktadır. Bu sayede, kullanıcılar silinen fotoğraflarının üzerinden 30 günlük silinme süresi geçmeden fotoğraflarına ulaşabileceklerdir. Bu dosyanın dezavantajı ise silinen fotoğraflardan sadece kullanıcılar tarafından işlem gerçekleştirilenlerinin geri getiriliyor olmasıdır. Programların veya zararlı yazılımların sildiği fotoğraflar ise Recently Deleted klasöründe bulunmamaktadır. Bu yüzden senkronizasyon işleminde bu detaya dikkat etmek gerekir.

iPhone silinen fotoğrafları kurtarma programı

Dr.Fone, ApowerRescue, EaseUS ve iOS Data Recovery programları denenebilir. Ücretsiz veri kurtarma ve ücretli veri kurtarma programlarının tümü denenebilir. Ama çoğunlukla ücretli olan iş görmekte. Eğer verilerin üzerine bir veri gelmemişse kurtarma olasılığı yüksek. Birde donanım arızası yoksa.

iPhone silinen fotoğrafları geri getirme

iPhone için yedekleme önlemi

Silinen fotoğrafların geri getirilmesi işlemi, kullanıcıların vakit kaybetmelerine ve sinirlerinin bozulmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden, kullanıcıların bu olaya karşı önlem almaları çok doğru bir davranış olacaktır. Bunun için iPhone cihazlarının iTunes ve iCloud uygulamaları üzerinden bazı zaman aralıklarında yedeklenmesine izin verilmelidir. Telefon hasar gördüğünde ve teknik bir işlem gördüğünde ise bu yöntem işe yaramayacaktır. Mail ve diğer farklı yedekleme yöntemleri de, yine fotoğrafların interaktif biçimde saklanmasını sağlayacaktır.

Son Güncelleme: 05.12.2018 02:20