iPhone servis yok sorunu nedir

media 1314

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefonlarda özellikle iPhone servis yok hatası ile karşılaştınız mı? Hat takılı ama sol üst köşede servis yok yazısı ve yanında çekim seviyesi full gösterebiliyor. Bunun nedeni nedir?

iPhone cihazlarında son günlerde “Servis yok” sorunu belirlemeye başladı. Özellik ile uçak moduna alınan ve daha sonrasında çıkartılan iPhone cihazlarında beliren bu sorunun çözüm işlemi uzun süren bir işlem. iPhone “Servis yok” sorununun çözümüne başlamadan hemen önce ITunes ya da iCloud sistemi üzerinden iPhone cihazının yedeğini almalısınız. Ayrıca cihazdaki bilgileri yedekleme işlemi yapmanız olası durumlarda sizi garantiye almış olacak.

teknik destek

Bu durumla ilk karşılaşıldığı zaman önce telefon tamamen kapatılmalı ve biraz bekletip açılmalı. Sonrasında aşağıdakilerle devam ederek bir yol bulunabilir.

Servis yok nasıl çözülür? İlk olarak cihazın ayarlar bölüme girerek aşağıdakileri uygulayınız. Bundan sonrası çözüm için iTunes’ den sıfırdan yazılım yüklemeye girerilebilir.

Telefonda servis yok çözümü

  1. Genel – Yazılım Güncelleme alanına girerek, güncel olan bir IOS sürümünü indirerek işe başlayın.
  2. Yazılımınız güncel bir yazılımsa Genel – Hakkında kısmından Operatör bölümüne gelerek üstüne üç kez tıklayın.
  3. Operatör sürümü güncel bir sürüm değil ise yapacağınız bu işlemden sonra güncellenmiş olacaktır.
  4. Sonraki işlemde IPhone cihazını uçak moduna getirerek kapatın.
  5. Bu işlemden sonra Sim kartınızı çıkartın.
  6. Daha sonra IPhone cihazınızı Sim kartını takmadan açın.
  7. IPhone’u uçak modundan geri çıkartarak tekrar kapatın.

iPhone servis yok sorunu nedir

iPhone servis yok 2. adım

Başka bir sim kart başka iPhone’ da denenmesi gerekiyor. Birde sim kartı başka telefonda denenebilir. Unutmadan eski sim kartları uyumsuzluk sorunu yaşattığından kapanma açılma veya şebeke yok durumlarına neden olabiliyor.

Tüm bu işlemlerden sonra çıkardığınız sim kartı takarak cihazı tekrar açın. En son işlem olarak Ayarlar – Genel – Sıfırla alanından “Ağ Ayarlarını Sıfırla” bölümüne dokunun.

Tüm bu işlemler işe yaramazsa ne yapılmalı? Telefona başka bir simkart takıp deneyiniz. Aynı zamanda başka bir operatör hattı da denenebilir. Belki Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom hattı kaynaklı olabilir.

Yukarıda anlatılan işlemler eğer bir şekilde işe yaramadıysa cihazınızı en yakınınızda bulunan bir Apple teknik servisine götürmeniz gerekir. Cihazı servise götürmeden hemen önce telefonun bütün yedeklerini bilgisayara aktardığınızdan emin olun.

Birde servis yok sorunu eğer telefon klonlandıysa o zamanda bu şekilde bir sorunla karşılaşılabilir. Bunun için internet üzerinden imei sorgulaması yapabilirsiniz. Eğer imei başka bir telefona atılmışsa ve cihazın faturası varsa BTK’ ya resmi başvuru da bulunabilirsiniz.

iPhone 5s, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8, Plus, iPhone XR, iPhone XS ve iPhone X telefonlarda servisin yok olduğunu yazan bir sorunla karşılaştıysanız her model için belki farklı bir sorun olabileceğiniz düşünmeniz gerekiyor. 


iOS 11.4 yenilikleri neler olacak?

iOS 11.4 yenilikleri neler olacak?

Samsung Şebeke Hatası Sorunu Nasıl Çözülür

Samsung Şebeke Hatası Sorunu Nasıl Çözülür

Yurt dışından getirilen telefonda güncelleme şebeke sorunu

Yurt dışından getirilen telefonda güncelleme şebeke sorunu
Son Güncelleme: 17.11.2019 02:07